Новини України та Світу

У 2023 році Apple заробляла 3074 долари на секунду

Share
Час читання: 2 хв.

Технологічні гіганти пережили кризу 2022 року і вийшли з неї відносно неушкодженими: минулого року доходи та вартість акцій багатьох із них різко зросли. Однак жоден із них навіть близько не стоїть із Apple.

Згідно з даними , представленими AltIndex.com, в 2023 році Apple заробить $3074 в секунду – набагато більше, ніж будь-яка інша велика технологічна компанія.

Після значного падіння продажів і прибутку у другій половині 2022 року п’ятірка технологічних гігантів – Apple, Microsoft, Alphabet, Meta* та Amazon – успішно відновилася, зокрема завдяки жорстким заходам щодо скорочення витрат, які призвели до втрати десятків тисяч робочих місць. І хоча їм не вдалося повторити вибух рентабельності, що спостерігався в перші роки пандемії, коли мільйони людей зверталися до онлайн-сервісів за потребою, чистий прибуток п’яти технологічних гігантів все одно обчислювався сотнями мільярдів доларів.

За даними Statista та офіційними даними компаній, виручка Apple, Microsoft, Alphabet, Meta* та Amazon минулого року склала $1,6 трлн, а чистий прибуток – $290 млрд. Понад третину цієї суми припало на Apple.

Чистий прибуток Apple за дванадцять місяців, що закінчилися 31 грудня 2023 року, склав $96,9 млрд, що на 2,8% менше, ніж за той же період роком раніше. Ця цифра стає ще більш вражаючою, якщо перевести її на більш коротку тимчасову шкалу – чистий дохід на секунду.

Якщо виходити з прибутку Apple за 2023 рік, то минулого року компанія заробляла $3074 за секунду, що майже на $1000 більше, ніж у Microsoft чи Alphabet. Це також означає, що технологічному гіганту не знадобилося півхвилини, щоб зробити річну суму грошей доступною для середнього американського домогосподарства.

Слідом за Apple йдуть Microsoft і Alphabet із щосекундним прибутком у $2443 і $2115. З великим відставанням слідують * і Amazon з $942 і $636 відповідно.

Вартість акцій Apple за рік зросла на $390 млрд.

Крім найвищого чистого прибутку серед усіх компаній, що входять до групи, за минулий рік вартість акцій Apple зросла на $390 млрд. У лютому 2023 року ринкова вартість акцій технологічного гіганта становила $2,41 трлн. З того часу цей показник зріс на 16% і минулого тижня досяг позначки $2,8 трлн. Інші технологічні гіганти продемонстрували ще значніше зростання. З лютого минулого року Microsoft додала до вартості своїх акцій $1 трлн, а Meta* та Amazon – приблизно $750 млрд.

За даними AltIndex, акції Apple мають оцінку 60 зі 100 балів і позначені індикатором “утримувати”. Крім того, за даними провідних інвестиційних форумів, загальний настрій щодо інвестицій у Apple позитивний. Минулого тижня компанія отримала оцінку 78 зі 100 балів, а це означає, що середній настрій в обговореннях був досить позитивним.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Apple випустить iPad із Magic Keyboard для заміни ПК

    Apple готується до випуску нового аксесуара — Magic Keyboard для своїх бюджетних моделей iPad, що…

    03.09.2024

    iPhone 16 Pro та Pro Max будуть заряджатися в декілька разів швидше

    Здається, нові iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max не тільки забезпечать покращену автономність,…

    03.09.2024

    Користувачі скаржаться на нові проблеми з дисплеями Google Pixel 9

    Смартфони Google Pixel завжди вирізнялися тим, що на старті їх продажу можуть виникати різноманітні проблеми,…

    03.09.2024

    iPhone 16 Pro і 16 Pro Max отримає покращений макрорежим

    Ця нова функція відкриє перед користувачами можливість створювати надзвичайно деталізовані фотографії навіть при значному збільшенні,…

    03.09.2024

    Samsung Galaxy S24 FE отримає дуже повільну швидкість зарядки

    Швидкість зарядки майбутнього флагмана Samsung Galaxy S24 FE, на жаль, може не виправдати очікування багатьох…

    03.09.2024

    Названі найпотужніші смартфони серпня за версією AnTuTu

    Розробники бенчмарку AnTuTu оновили рейтинг продуктивності флагманських смартфонів за серпень, і цього разу переважну більшість…

    03.09.2024