У 2023 році Apple заробляла 3074 долари на секунду

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Технологічні гіганти пережили кризу 2022 року і вийшли з неї відносно неушкодженими: минулого року доходи та вартість акцій багатьох із них різко зросли. Однак жоден із них навіть близько не стоїть із Apple.

Реклама

Згідно з даними , представленими AltIndex.com, в 2023 році Apple заробить $3074 в секунду – набагато більше, ніж будь-яка інша велика технологічна компанія.

Після значного падіння продажів і прибутку у другій половині 2022 року п’ятірка технологічних гігантів – Apple, Microsoft, Alphabet, Meta* та Amazon – успішно відновилася, зокрема завдяки жорстким заходам щодо скорочення витрат, які призвели до втрати десятків тисяч робочих місць. І хоча їм не вдалося повторити вибух рентабельності, що спостерігався в перші роки пандемії, коли мільйони людей зверталися до онлайн-сервісів за потребою, чистий прибуток п’яти технологічних гігантів все одно обчислювався сотнями мільярдів доларів.

За даними Statista та офіційними даними компаній, виручка Apple, Microsoft, Alphabet, Meta* та Amazon минулого року склала $1,6 трлн, а чистий прибуток – $290 млрд. Понад третину цієї суми припало на Apple.

Чистий прибуток Apple за дванадцять місяців, що закінчилися 31 грудня 2023 року, склав $96,9 млрд, що на 2,8% менше, ніж за той же період роком раніше. Ця цифра стає ще більш вражаючою, якщо перевести її на більш коротку тимчасову шкалу – чистий дохід на секунду.

Якщо виходити з прибутку Apple за 2023 рік, то минулого року компанія заробляла $3074 за секунду, що майже на $1000 більше, ніж у Microsoft чи Alphabet. Це також означає, що технологічному гіганту не знадобилося півхвилини, щоб зробити річну суму грошей доступною для середнього американського домогосподарства.

Слідом за Apple йдуть Microsoft і Alphabet із щосекундним прибутком у $2443 і $2115. З великим відставанням слідують * і Amazon з $942 і $636 відповідно.

Вартість акцій Apple за рік зросла на $390 млрд.

Крім найвищого чистого прибутку серед усіх компаній, що входять до групи, за минулий рік вартість акцій Apple зросла на $390 млрд. У лютому 2023 року ринкова вартість акцій технологічного гіганта становила $2,41 трлн. З того часу цей показник зріс на 16% і минулого тижня досяг позначки $2,8 трлн. Інші технологічні гіганти продемонстрували ще значніше зростання. З лютого минулого року Microsoft додала до вартості своїх акцій $1 трлн, а Meta* та Amazon – приблизно $750 млрд.

За даними AltIndex, акції Apple мають оцінку 60 зі 100 балів і позначені індикатором “утримувати”. Крім того, за даними провідних інвестиційних форумів, загальний настрій щодо інвестицій у Apple позитивний. Минулого тижня компанія отримала оцінку 78 зі 100 балів, а це означає, що середній настрій в обговореннях був досить позитивним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: