Хакери навчилися спалювати смартфони під час бездротової зарядки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Дослідники з Університету Флориди та CertiK розповіли про новий вид хакерських атак – VoltSchemer.

Реклама

Завдяки новому способу атак хакери можуть впливати на температуру смартфона, що перебуває на бездротовій зарядці. Кіберзлочинець цілком може керувати електромагнітними перешкодами, через які смартфон може перегрітися.

Фахівці провели експеримент, використовуючи 9 смартфонів. Усі моделі виявилися вразливими перед VoltSchemer. Зрештою, заради експерименту дослідники спалили смартфон Samsung Galaxy S8, нагрівши гаджет до 352,4 градуса за Цельсієм, що значно вище за допустимий поріг безпеки в бездротових зарядках Qi, який становить 280 градусів.

Крім того, виявилося, що хакери за допомогою атаки VoltSchemer можуть активувати голосового помічника на смартфоні і маніпулювати технологією: надсилати повідомлення, телефонувати, здійснювати покупки тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: