У NASA показали, як летіла і вибухнула ракета Starship

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні за черговим тестовим польотом ракети-носія Starship вирішили поспостерігати не тільки численні жителі США, а й співробітники Американського космічного агентства. У NASA простежили за всім польотом приватного корабля і задокументували його.

У США діє законодавство “Про свободу інформації”, тому відомство опублікувало у вільному доступі частину зроблених відеозаписів. Якість цих відеороликів була на порядок кращою, ніж зйомки простих американців, які зафіксували запуск Starship.

Другий випробувальний політ корабля Starship завершився з частковим успіхом. Спочатку все йшло добре – два ступені розділилися (під час першого польоту цього поділу не відбулося), але потім спостерігалися деякі проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший ступінь ракети-носія вибухнув практично в момент розстикування, а другий долетів до земної орбіти, але потім теж вибухнув. З незрозумілої причини в опублікованих NASA відеороликах не показано момент відокремлення ступенів, але зафіксовано пуск корабля і вибухи.

У компанії Starship заявили, що вже йде підготовка до третього випробувального польоту Starship, який заплановано на середину або кінець лютого 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.