Новини України та Світу

Американці досі використовують пейджери, і ось чому

Share
Час читання: 2 хв.

Пам’ятаєте пейджери? У 90-х вони були якийсь час мега-популярними, а як подешевшав стільниковий зв’язок, так пейджери пішли в минуле. Але в деяких країнах, наприклад, США пейджинговий зв’язок досі має попит — на сьогоднішній день у пейджингової компанії Spok близько мільйона абонентів. Також існують локальні пейджингові оператори, які надають послугу на території того чи іншого об’єкта або розташування.

Віддалені райони

Переваги пейджингу у віддалених районах — отримувати повідомлення про надзвичайні ситуації там, де не ловить стільниковий зв’язок Перевага пейджингу у простоті — на відкритих територіях можна отримати повідомлення за десятки та інколи навіть сотні кілометрів. А ось стільниковий зв’язок набагато складніший — іноді за містом мобільник уже не працює. Пейджинг у цьому випадку — чудовий спосіб сповістити людей про надзвичайну ситуацію та надіслати важливі новини. Ну і звичайне повідомлення на пейджер дозволить отримувати будь-яку інформацію.

Лікарні

У багатьох лікарнях працює пейджинговий зв’язок. Причина тут проста — лікареві дуже зручно подивитися на дисплей, прочитати повідомлення та швидко попрямувати у потрібне місце, наприклад, на термінову операцію. Другий плюс використання такого зв’язку в лікарнях — відсутність перешкод для медичних приладів, особливо це важливо у реанімації та під час операцій. Мобільний телефон дає багато перешкод для чутливих медичних приладів.

Вибухонебезпечні об’єкти

На виробництві, якщо є ризик вибуху газоповітряної суміші, співробітники не повинні мати жодних пристроїв, які можуть дати іскру. Саме мобільний телефон або смартфон може дати іскру через використання передавача. Пейджер у цьому випадку — найбезпечніший спосіб сповістити працівників, надати їм ту чи іншу інформацію.

Спецслужби

Іноді пейджинговий зв’язок можуть використовувати спецслужби. Причина тут проста – неможливо вирахувати, де знаходиться абонент пейджера, оскільки пейджер не містить передавача. До речі, повідомлення, які надходять на пейджер, зашифровані сучасними технологіями, це вже не аналоговий пейджинг із 90-х. Також відомо, що пейджинговий зв’язок використовується і для незаконних цілей, щоб також неможливо було вирахувати зловмисника.

Звичка та відсутність зайвої інформації

Деякі американці використовують пейджери ще з 90-х – вони просто звикли. Люди просто не дають номер свого телефону, щоби їх не турбували дзвінками, а дають номер пейджера. Зрештою вони самі вирішують, кому потрібно передзвонити. А частина людей вибирає пейджер через відсутність зайвої інформації. Адже смартфон за фактом забирає у нас дуже багато часу. А якщо людина комусь потрібна, вона прочитає меседж із пейджера та передзвонить.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Радіозавади від мобілок для медичного обладнання та літаків - великий блєф сучасності, уяви не маю, які причини його підтримувати.

    Там взагалі багато дивного. Наприклад, громадна мережа дозвонного Інтернета.

    Таке враження, що саме звідти весь світ підсадили на технології, які тільки поглиблюють наші стреси. Самі ж живуть спокійним розміреним життям зі своїми пейддерами і телефонними модемами.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Рамки Galaxy S25 Ultra будуть тоншими ніж у iPhone 16 Pro Max

    Інсайдер @UniverseIce на X/Twitter повідомляє, що рамки Galaxy S25 Ultra будуть на 0,2 мм тонші,…

    17.09.2024

    Власникам Apple Watch минулого покоління стала доступна нова функція

    Після випуску загальнодоступної версії watchOS 11 Apple оновила сторінку підтримки функцій для своїх смарт-годинників, і…

    17.09.2024

    Відео розпакування iPhone 16 Pro вперше розкриває деталі новинки

    Цього п'ятниці, 20 вересня, перші покупці отримають свої нові iPhone, але досі не з'явилося жодного…

    17.09.2024

    Vodafone попередив про масштабні зміни, які можуть вплинути на деяких користувачів

    Компанія Vodafone Україна оголосила про розширення своєї пропозиції, запустивши продаж номерів з новим кодом 075.…

    17.09.2024

    Apple Watch Series 10 планували оснастити вимірюванням артеріального тиску

    Виробники розумних годинників, зокрема Apple, постійно прагнуть розширити можливості відстеження медичних показників, проте не всі…

    17.09.2024

    Екс-керівник Samsung затриманий за підозрою у крадіжці напівпровідникових розробок

    Колишнього керівника Samsung арештували за звинуваченням у крадіжці напівпровідникових технологій для створення нової компанії в…

    17.09.2024