Американці досі використовують пейджери, і ось чому

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Пам’ятаєте пейджери? У 90-х вони були якийсь час мега-популярними, а як подешевшав стільниковий зв’язок, так пейджери пішли в минуле. Але в деяких країнах, наприклад, США пейджинговий зв’язок досі має попит — на сьогоднішній день у пейджингової компанії Spok близько мільйона абонентів. Також існують локальні пейджингові оператори, які надають послугу на території того чи іншого об’єкта або розташування.

Реклама

Віддалені райони

Переваги пейджингу у віддалених районах — отримувати повідомлення про надзвичайні ситуації там, де не ловить стільниковий зв’язок Перевага пейджингу у простоті — на відкритих територіях можна отримати повідомлення за десятки та інколи навіть сотні кілометрів. А ось стільниковий зв’язок набагато складніший — іноді за містом мобільник уже не працює. Пейджинг у цьому випадку — чудовий спосіб сповістити людей про надзвичайну ситуацію та надіслати важливі новини. Ну і звичайне повідомлення на пейджер дозволить отримувати будь-яку інформацію.

Лікарні

У багатьох лікарнях працює пейджинговий зв’язок. Причина тут проста — лікареві дуже зручно подивитися на дисплей, прочитати повідомлення та швидко попрямувати у потрібне місце, наприклад, на термінову операцію. Другий плюс використання такого зв’язку в лікарнях — відсутність перешкод для медичних приладів, особливо це важливо у реанімації та під час операцій. Мобільний телефон дає багато перешкод для чутливих медичних приладів.

Вибухонебезпечні об’єкти

На виробництві, якщо є ризик вибуху газоповітряної суміші, співробітники не повинні мати жодних пристроїв, які можуть дати іскру. Саме мобільний телефон або смартфон може дати іскру через використання передавача. Пейджер у цьому випадку — найбезпечніший спосіб сповістити працівників, надати їм ту чи іншу інформацію.

Спецслужби

Іноді пейджинговий зв’язок можуть використовувати спецслужби. Причина тут проста – неможливо вирахувати, де знаходиться абонент пейджера, оскільки пейджер не містить передавача. До речі, повідомлення, які надходять на пейджер, зашифровані сучасними технологіями, це вже не аналоговий пейджинг із 90-х. Також відомо, що пейджинговий зв’язок використовується і для незаконних цілей, щоб також неможливо було вирахувати зловмисника.

Звичка та відсутність зайвої інформації

Деякі американці використовують пейджери ще з 90-х – вони просто звикли. Люди просто не дають номер свого телефону, щоби їх не турбували дзвінками, а дають номер пейджера. Зрештою вони самі вирішують, кому потрібно передзвонити. А частина людей вибирає пейджер через відсутність зайвої інформації. Адже смартфон за фактом забирає у нас дуже багато часу. А якщо людина комусь потрібна, вона прочитає меседж із пейджера та передзвонить.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ