Fortnite повернеться на iOS уже цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Конфлікт Apple і Epic Games триває вже понад три роки і спровокований відмовою розробників платити яблучній компанії 30% комісію за продаж цифрового контенту.

Тоді Epic запровадили функцію “Direct Payment”, що порушує умови оплати Apple, внаслідок чого компанія потрапила до “чорного списку” App Store, а всі її проєкти були видалені з магазину.

Очікується, що набуття чинності закону про DMA на території Європейського Союзу, докладно про який ми розповідали раніше, дасть змогу Epic Games повернутися на iOS на своїх умовах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте Тім Суїні, генеральний директор Epic, у своєму пості в X (Twitter) зазначив, що Apple вкрай “недобросовісно” реалізує вимоги DMA. Формально дотримуючись правил нового Закону про цифрові ринки, яблучна компанія змушує розробників обирати між App Store з його невигідними умовами та альтернативними магазинами додатків, які також обкладаються чималими зборами і комісіями з боку Apple.

Можливість встановлювати альтернативні магазини додатків з’явиться у користувачів iOS в Євросоюзі вже з наступного оновлення iOS 17.4, яке вийде в березні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.