Google визнала збір ваших даних навіть у режимі “Інкогніто” в Chrome

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google визнала, що збирає дані про користувачів, навіть коли вони використовують режим “інкогніто” у своєму браузері Chrome. Раніше компанія стверджувала, що режим інкогніто запобігає збиранню даних, але нещодавній судовий процес і врегулювання спору змусили Google бути більш прозорою щодо своїх методів роботи з даними.

У своїй заяві представник Google сказав, що “режим інкогніто в Chrome, як і раніше, буде надавати людям можливість переглядати інтернет-сторінки, не зберігаючи дані про свою діяльність у браузері або на пристрої”. Однак представник компанії також зазначив, що “відвідувані вами сайти і використовувані ними сервіси, включно з Google”, як і раніше, можуть збирати дані про вашу активність у браузері.

Функція Google “Активність в Інтернеті та додатках” – один з основних способів збору даних про користувачів. Ви можете вимкнути цю функцію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також не варто використовувати свої реальні дані в цьому режимі, а тим більше заходити у власні акаунти в режимі “інкогніто”.

Варто також обмежити обмін даними з сайтами і службами, тому що Google може передавати ваші дані стороннім додаткам і службам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.