Новини України та Світу

Apple продаватиме годинники Series 9 та Ultra 2 без функції визначення рівня кисню в крові

Share

Моделі Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 будуть продаватися без функції визначення рівня кисню в крові в США з 18 січня, повідомляє Ченс Міллер з 9to5Mac, що дозволить Apple уникнути заборони на продаж цих моделей. В онлайн-магазині компанії в США ця зміна відбудеться завтра о 6 ранку за тихоокеанським часом.

У повідомленні йдеться, що ці моделі Apple Watch, як і раніше, міститимуть додаток “Кисень у крові”, але коли користувач відкриє його, він побачить попередження про те, що додаток більше не доступний, і буде перенаправлений до додатку “Здоров’я” на iPhone. Apple планує поділитися більш детальною інформацією в документі підтримки, який буде опублікований на її веб-сайті.

Apple підтвердила, що додаток “Кисень у крові” залишиться функціональним на раніше проданих моделях Series 9 і Ultra 2. Ця функція також залишиться доступною на моделях Apple Watch, проданих за межами США, оскільки заборона на продаж не поширюється на міжнародному рівні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року Комісія з міжнародної торгівлі США (ITC) ввела заборону на імпорт і продаж моделей Apple Watch з функцією вимірювання рівня кисню в крові після того, як постановила, що Apple порушила патенти компанії Masimo на пульсоксиметричну функцію, яка вперше з’явилася в моделі Series 6 у 2020 році. Масімо звинуватив Apple у крадіжці комерційної таємниці та переманюванні працівників.

Заборона продажів вперше почалася минулого місяця, але її швидко призупинили, оскільки Apple отримала тимчасову відстрочку. Однак Apple було відмовлено в більш довгостроковій відстрочці, і заборона буде відновлена завтра, починаючи з 14:00 за тихоокеанським часом. У своїй заяві Apple повідомила, що відключила функцію визначення рівня кисню в крові на нових американських моделях, щоб виконати рішення суду і забезпечити клієнтам доступ до Apple Watch з мінімальними перебоями.

Апеляція Apple триває. Компанія заявила, що категорично не згодна з рішенням ITC і вважає, що Апеляційний суд США повинен його скасувати. Як довгострокове рішення, Apple, як повідомляється, працює над змінами в алгоритмі додатку Blood Oxygen, щоб уникнути використання запатентованої технології Масімо. Невідомо, коли ці зміни будуть готові, і чи буде їх достатньо для Apple, щоб уникнути порушення патенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024