Новини України та Світу

В iPhone 12 і MacBook Air з чипом M2 виявлено вразливість у захисті

Share

У деяких графічних процесорах Apple виявлено вразливість, яка може дозволити зловмисникам отримати доступ до конфіденційних даних.

Нещодавнє розслідування, проведене компанією Trail of Bits, виявило вразливість під назвою LeftoverLocals, яка дає змогу зловмисникам, які мають локальний доступ до пристрою, отримати дані, що обробляються в локальній пам’яті GPU. Проблема особливо актуальна у зв’язку з розширенням використання графічних процесорів для опрацювання великих мовних моделей (LLM) у застосунках на основі штучного інтелекту.

За словами компанії, уразливість дає змогу зловмиснику перехопити інтерактивну сесію LLM іншого користувача й отримати доступ до конфіденційної інформації. Apple повідомила виданню Wired, що нові пристрої з чипами A17 Pro і M3 отримали відповідні патчі, а фахівці Trail of Bits з’ясували, що iPad Air третього покоління також отримав оновлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість старих моделей із вразливими графічними процесорами, включно з iPhone 12 і MacBook Air з чипом M2, як і раніше, схильні до вразливості. Незважаючи на те, що Apple зробила кроки щодо виправлення ситуації на деяких пристроях, поки незрозуміло, чи отримають всі зачеплені моделі оновлення безпеки для безпосереднього розв’язання проблеми і коли.

Природа уразливості LeftoverLocals така, що вимагає фізичного доступу до пристрою, що робить віддалену експлуатацію вкрай малоймовірною. Як завжди, Apple рекомендує користувачам встановити останнє доступне оновлення програмного забезпечення, щоб отримати виправлення безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024