росія заявила, що читає видалені повідомлення в Telegram: реакція та подробиці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На російському ТБ заявили про здатність читати видалені повідомлення в Telegram. На державному телеканалі “россия 1” вийшов сюжет, в якому повідомляється, що російські силовики перевіряють українців, що намагаються потрапити до рф. Зокрема, там стверджується, що росіяни здатні отримати доступ до видалених повідомлень у Telegram.

Чинна футболістка Дар’я Кравець, яка приїхала до росії грати у футбол, фігурує у сюжеті. В журналістському розслідуванні стверджується, що навіть після ретельного очищення телефону дівчини, російські силовики змогли відновити повідомлення, де йдеться про “орків” та плани відправити гроші на потреби ЗСУ.

https://twitter.com/EuroMaydan/status/1740656633850790302

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інший українець, “Максим із Полтави”, опинився на допиті російських силовиків, які запитали, чому він видалив Telegram, де спілкувався з “Анєю”. У сюжеті показані фотографії з видаленої переписки, де Максим позує з українським прапором.

Співзасновник Petcube Ярослав Ажнюк, який запустив проєкт Kremlingram.org, прокоментував відео, вказавши, що російське ТБ хвалиться читанням видаленої телеграм-переписки українців. Він закликав продовжувати вказувати на небезпеку Telegram та шукати альтернативи.

Після аналізу заяв Ажнюка та реакції Telegram з’являється новий шар розуміння загрози приватності в інтернеті.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.