Сем Альтман заперечив чутки про швидкий вихід нової версії ChatGPT

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман різко розкритикував повідомлення ЗМІ про швидкий випуск Orion, який по суті є ChatGPT-5, в короткому твіті на платформі X. Він назвав повідомлення «фейковою новиною, що вийшла з-під контролю», спростувавши чутки про нову версію ChatGPT до грудня.

Реклама

Що ще відомо

У звіті The Verge стверджується, що Microsoft планує розмістити Orion, наступника ChatGPT-4, на своїх серверах у листопаді, що вказує на можливість випуску нового LLM якраз до другого дня народження ChatGPT наступного місяця. Однак Альтман, який має досвід публікації на платформі X загадкових повідомлень, які натякають на майбутні випуски продуктів, 21 жовтня опублікував повідомлення «Ух ти, наступного місяця ChatGPT виповнюється 2 роки», за яким пішов твіт з наступним текстом: «Що б нам подарувати йому на день народження…»

Багато користувачів сприйняли це як знак того, що запуск нового продукту неминучий приблизно в той же час, що і другий день народження ChatGPT [ChatGPT був випущений 30 листопада 2022]. Однак останній пост Альтмана на x.com, схоже, усуває будь-яку двозначність навколо цієї події.

У попередньому загадковому посту від 14 вересня Альтман написав: Мені подобається бути вдома на Середньому Заході. Нічне небо таке гарне. З нетерпінням чекаю якнайшвидшої появи зимових сузір’їв, вони такі чудові». Оскільки зимове сузір’я Оріона найкраще видно на нічному небі з листопада до лютого, це було сприйнято як ще один натяк на можливу дату виходу Оріона.

За даними Superside, ChatGPT є найбільш широко використовуваним чат-ботом у США, щомісяця його шукають 24,9 мільйона разів, що ставить його далеко попереду наступного за популярністю чат-бота на основі штучного інтелекту, Gemini від Google, за 1,5 мільйонами пошукових. запитів. Користувачі використовують ChatGPT для кількох корисних завдань, таких як планування поїздки, дослідження тем для шкільного проекту або складання плану для запуску наступної бізнес-ідеї.

ChatGPT буде інтегрований в майбутню версію Apple Intelligence, яка працює на сумісних пристроях Apple, і буде доступна через віртуального помічника Siri. ChatGPT також доступний через автономну мобільну програму, яка має розширений голосовий режим на мобільному пристрої, який дозволяє «спілкуватися з ШІ так само, як з людиною».

OpenAI на прохання коментаря з приводу цієї історії відіслали до твіту Альтмана, написавши: «Найкраща відповідь – твіт Сема, який резюмує все!»

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ