Kremlingram.org: проєкт співзасновника Petcube з розслідування взаємодії Telegram з кремлем

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співзасновник компанії Petcube, Ярослав Ажнюк, анонсував запуск нового проєкту – Kremlingram.org. Команда проєкту, базуючись на відкритих даних, розглядає зв’язки між Telegram та Кремлем. Результати розслідування обіцяють надаватися громадськості та політикам. Наразі команда перебуває в пошуках керівника проєкту.

Kremlingram.org – це відмінна початкова точка для вивчення того, як Telegram впливає на медіа та суспільство в усьому світі, співпрацює з російською владою та залишається непрозорою платформою в Україні”, – заявив Ажнюк.

З більш ніж 800 мільйонами користувачів Telegram є одним із найбільших месенджерів у світі, але водночас він є однією з найменш прозорих технологічних компаній, як зазначено на сайті Kremlingram.org.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сайт також вказує, що Telegram розробляється командою російських фахівців, які зараз базуються в Дубаї. Наразі в Україні він залишається однією з найбільш використовуваних платформ, попри війну із росією.

Існують численні докази тісних зв’язків Telegram з кремлем, від особистих зв’язків співробітників до історії фінансування та загальної непрозорості.

Сайт Kremlingram.org має версії англійською та українською мовами та вже містить ключові тези та посилання на статті про безпеку Telegram та його відносини з росією.

Наразі ініціатива шукає керівника проєкту, який буде відповідальний за подальші дослідження та координацію співпраці з різними сторонами, такими як дослідники, ЗМІ та законодавці.

“Якщо ви зацікавлені у цій темі, володієте українською та англійською мовами, маєте досвід управління спільнотами та роботи з грантами, ви ідеальний кандидат”, – додає Ярослав Ажнюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.