Китайський професор отримав літературну премію за роман, який був створений штучним інтелектом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський професор Шень Ян виграв престижну літературну премію за роман, написаний за допомогою штучного інтелекту (ШІ). Журі визнало його другим на конкурсі науково-популярної та наукової фантастики в провінції Цзянсу.

Твір під назвою “The Land of Machine Memories” розповідає історію про шукача пригод у метапросторі, який намагається відновити втрачені спогади. У цьому літературному досягненні ШІ використав 66 підказок для створення повноцінного роману.

Хоча перемога породила обговорення щодо емоційної глибини творів, створених ШІ, та їх впливу на сучасну літературу, судді визнали потребу в суттєвих змінах у романі перед його публікацією. Вони вбачають різницю між творчістю ШІ та людським написанням, висловлюючи обурення щодо можливого впливу на художню цінність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не перший раз, коли штучний інтелект підкорює світ творчості. Рік тому створена ШІ картина “Théâtre D’opéra Spatial” виграла головний приз на виставці в Колорадо. Важливо відзначити, що автор, подаючи на картину, намагався отримати авторські права, але у цьому йому було відмовлено наглядовою радою Бюро з авторських прав США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.