Чіпи від американських виробників потрапляють до росії попри санкції: розслідування Bloomberg

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Постачання американських чіпів до російських компаній, зокрема Texas Instruments та Analog Devices, продовжується навіть під час санкційного режиму. Bloomberg розкриває деталі цього феномену, який може вплинути на геополітичний ландшафт та технологічну безпеку.

За перші п’ять місяців цього року понад 17 тисяч чіпів Texas Instruments потрапило до російських компаній, вартість яких склала $25 млн. Помітним отримувачем виявилася компанія NPP Itelma, яка, попри санкції, отримала чіпи на $3 млн. Усе це відбувалося через Гонконг, який став основною транзитною точкою для чіпів, направлених до рф.

Інші американські виробники, включаючи Intel, також зафіксовані у подібних ситуаціях. Представники компаній стверджують, що вони не здійснювали прямих продажів гонконзьким компаніям та припинили співпрацю з рф ще у 2022 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти підкреслюють, що виробники чіпів повинні уживати більше заходів для контролю над продажами, і урядам слід співпрацювати задля припинення потоку технологій до росії. Це розслідування викликає питання щодо ефективності санкцій та необхідності посилення контролю за експортом технічних продуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.