Apple не зможе ремонтувати деякі моделі Apple Watch через заборону на імпорт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли заборона на імпорт Apple Watch набуде чинності після 25 грудня 2023 року, компанія Apple не зможе ремонтувати моделі смарт-годинників, які вийшли з гарантії, у США. Ремонт Apple Watch зазвичай передбачає заміну зламаного пристрою на нову модель, а не лагодження окремого компонента, а запасні пристрої будуть недоступні.

Apple поділилася цією новиною зі співробітниками роздрібних магазинів у пам’ятці, яку було розіслано цього тижня. Частина пам’ятки була передана виданням MacRumors і Bloomberg. Apple збирається зупинити всі онлайн-продажі Apple Watch у США вже через кілька годин, а продажі в магазинах припиняться після 24 грудня.

“Програми заміни продукції (CRU) не доступні в США для нижчевказаних годинників: Apple Watch Series 6 або пізнішої версії, Apple Watch Ultra або пізнішої версії”, – йдеться в пам’ятці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple не може надати заміну для всіх негарантійних Apple Watch з датчиком кисню в крові, до яких відносяться Apple Watch Series 6 і пізніші моделі, а також оригінальні Apple Watch Ultra. Покупцям, які пошкодили свої гаджети, доведеться почекати з ремонтом доти, доки пристрої не стануть знову доступні. Програмний ремонт (оновлення ПЗ\перепрошивка) буде як і раніше доступний.

Моделі Apple Watch, що перебувають на гарантії, підлягають заміні. Це стосується як стандартної річної гарантії на нові пристрої, так і пристроїв, застрахованих за розширеною гарантією AppleCare.

Після набуття чинності заборони покупці не зможуть обміняти Apple Watch, але аксесуари, такі як ремінці, можна буде замінити.

Комісія з міжнародної торгівлі США вводить заборону на імпорт Apple Watch з технологією визначення рівня кисню в крові, а це означає, що Apple не зможе ввозити їх у США з інших країн, де вони виробляються. У жовтні Комісія з міжнародної торгівлі заявила, що компанія порушила патенти на технологію визначення вмісту кисню в крові, що належать компанії Masimo, і ввела заборону з 25 грудня.

Apple зможе уникнути паузи в продажах, якщо Білий дім накладе вето на обмеження, але поки цього не сталося. У Білого дому є час до 25 грудня, щоб ухвалити рішення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.