Open Data Maturity 2023: Україна входить в Топ-3 за розвитком відкритих даних в Європі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Міністерство цифрової трансформації повідомляє, що Україна здобула третє місце в Європі за розвитком відкритих даних згідно з результатами дослідження Open Data Maturity 2023. Цей показник свідчить про високий рівень прозорості та відкритості в управлінні.

Реклама

Участь в дослідженні взяли 35 країн Європи, і, навіть у стані повномасштабної війни Україна зуміла увійти до трійки лідерів, посівши третю позицію. Франція стала першою, а друге місце посіла Польща.

Рівень зрілості відкритих даних в Україні склав 96%, що суттєво вище середнього значення в Європі (83%). Країна також випередила інші держави за впливом відкритих даних.

Представники міністерства зауважили, що розвиток сфери відкритих даних важливий для забезпечення прозорості урядової діяльності, успішної антикорупційної політики та створення потужних продуктів та сервісів на їхній основі.

Минулого року Україна також підтвердила своє лідерство в цьому напрямку, посівши друге місце в Європі за розвитком відкритих даних в рейтингу Open Data Maturity 2022, випереджаючи лише Францію, а обігнавши Польщу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоМінцифра

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ