Сенатор США звинуватив Google і Apple у сприянні стеження за користувачами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сенатор Рон Вайден звернувся до міністерства юстиції США з вимогою розслідувати, як влада деяких країн, які він не назвав, отримують доступ до даних користувачів смартфонів через push-повідомлення, що передаються через сервери Google і Apple. Про це повідомляє агентство Reuters.

Push-повідомлення – це повідомлення, які додатки відправляють на екрани смартфонів, щоб інформувати користувачів про нові повідомлення, новини та інші події. Багато користувачів не знають, що більшість таких повідомлень проходять через сервери двох найбільших IT-компаній у світі – Google і Apple.

Вайден стверджує, що це дає компаніям “унікальну можливість полегшити державний нагляд за тим, як користувачі використовують певні застосунки”. Він закликав мін’юст “скасувати або змінити будь-яку політику”, яка заважає публічно обговорювати цю проблему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це не перший випадок, коли Google і Apple піддаються критиці за порушення конфіденційності користувачів. У жовтні цього року 40 осіб подали позов до Apple через те, що компанія стежила за ними за допомогою міток AirTag, які були випущені 2021 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.