Новини України та Світу

Київстар об’єднався з Amazon: абонентів уже попередили до чого готуватись

Share

Київстар, провідний український оператор телекомунікацій (цілком належить VEON ltd, Нідерланди), уклав угоду про співпрацю з Amazon Web Services (AWS), світовим лідером у сфері хмарних послуг, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з угодою обидві компанії планують розглядати та оцінювати можливості співробітництва у низці напрямків:

  • Перенесення платформи керування даними (DMP) Київстар на AWS. Це сприятиме збиранню найкращих практик та знань для майбутнього розвитку в Україні.
  • Створення спеціалізованої команди у Київстарі, яка матиме досвід роботи з AWS та фокусуватиметься на обробці даних, штучному інтелекті та хмарних послугах.

«Співпраця з AWS підтримує наш принцип бути технологічними та інноваційними лідерами на ринку України. Це важливий крок для розвитку українського бізнесу та його інтеграції у світовий контекст» , – зазначив Олександр Комаров, президент Київстару.

«Ця співпраця підтверджує привабливість України для міжнародного бізнесу, навіть у часи повномасштабної війни. Наші інвестиції демонструють, що настав час інвестувати в Україну, і ми задоволені, що міжнародні компанії співпрацюють з Київстаром. Мене тішить успішна співпраця, яка підтримує український бізнес» , – додав Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON.

Наступним кроком у співпраці буде надання Київстаром своїм клієнтам різних послуг на основі AWS:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Аналітика у хмарі AWS: Київстар запропонує рішення AWS для обробки та аналізу даних, звітності та моделювання.
  • Міграція інфраструктури в хмару: Київстар допоможе клієнтам перенести їх інфраструктуру в AWS, що підвищить ефективність та масштабованість їхньої ІТ-інфраструктури.
  • Забезпечення безпеки: Захист даних та захист від кіберзагроз в AWS.

«AWS та Amazon підтримують Україну, допомагаючи понад 350 організаціям, залученим до гуманітарної допомоги, а також захищаючи цифрову інфраструктуру українських державних органів, університетів та бізнесу. Ми раді підписання Меморандуму про співпрацю з Київстаром та чекаємо на підтримку цифрової трансформації та стратегічного переходу до хмарних технологій» , — зазначив Анджей Горава, керівник відділу роботи з підприємствами в Центральній та Східній Європі в AWS.

Київстар планує створити спеціальну команду експертів з технології AWS та розширити її за рахунок нових фахівців із роботи з даними для реалізації такого масштабного проекту. Отриманий під час міграції даних практичний досвід стане основою надання професійних послуг клієнтам в Україні та за кордоном.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024