Київстар об’єднався з Amazon: абонентів уже попередили до чого готуватись

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київстар, провідний український оператор телекомунікацій (цілком належить VEON ltd, Нідерланди), уклав угоду про співпрацю з Amazon Web Services (AWS), світовим лідером у сфері хмарних послуг, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з угодою обидві компанії планують розглядати та оцінювати можливості співробітництва у низці напрямків:

  • Перенесення платформи керування даними (DMP) Київстар на AWS. Це сприятиме збиранню найкращих практик та знань для майбутнього розвитку в Україні.
  • Створення спеціалізованої команди у Київстарі, яка матиме досвід роботи з AWS та фокусуватиметься на обробці даних, штучному інтелекті та хмарних послугах.

«Співпраця з AWS підтримує наш принцип бути технологічними та інноваційними лідерами на ринку України. Це важливий крок для розвитку українського бізнесу та його інтеграції у світовий контекст» , – зазначив Олександр Комаров, президент Київстару.

«Ця співпраця підтверджує привабливість України для міжнародного бізнесу, навіть у часи повномасштабної війни. Наші інвестиції демонструють, що настав час інвестувати в Україну, і ми задоволені, що міжнародні компанії співпрацюють з Київстаром. Мене тішить успішна співпраця, яка підтримує український бізнес» , – додав Каан Терзіоглу, генеральний директор VEON.

Наступним кроком у співпраці буде надання Київстаром своїм клієнтам різних послуг на основі AWS:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Аналітика у хмарі AWS: Київстар запропонує рішення AWS для обробки та аналізу даних, звітності та моделювання.
  • Міграція інфраструктури в хмару: Київстар допоможе клієнтам перенести їх інфраструктуру в AWS, що підвищить ефективність та масштабованість їхньої ІТ-інфраструктури.
  • Забезпечення безпеки: Захист даних та захист від кіберзагроз в AWS.

«AWS та Amazon підтримують Україну, допомагаючи понад 350 організаціям, залученим до гуманітарної допомоги, а також захищаючи цифрову інфраструктуру українських державних органів, університетів та бізнесу. Ми раді підписання Меморандуму про співпрацю з Київстаром та чекаємо на підтримку цифрової трансформації та стратегічного переходу до хмарних технологій» , — зазначив Анджей Горава, керівник відділу роботи з підприємствами в Центральній та Східній Європі в AWS.

Київстар планує створити спеціальну команду експертів з технології AWS та розширити її за рахунок нових фахівців із роботи з даними для реалізації такого масштабного проекту. Отриманий під час міграції даних практичний досвід стане основою надання професійних послуг клієнтам в Україні та за кордоном.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.