Український інженер створив «окопний РЕБ», який «глушить» дрони

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Український інженер Сергій Фреш розробив мобільну систему радіоелектронної боротьби, яку солдати можуть використовувати в окопах. Пристрій пригнічує сигнали в діапазонах 1,5 ГГц, 2,4 ГГц та 5,8 ГГц у режимах “баня” та “гармата”.

Реклама

Експерт почав виготовляти недорогі засоби окопної радіоелектронної боротьби для українських військових. Він придбав три вертикальні антени з коефіцієнтом підсилення 10 дБ, що працюють на частотах 1,5 ГГц, 2,4 ГГц і 5,8 ГГц. Вони були з’єднані з модулем для глушіння кожного частотного діапазону, кожна потужністю 20 Вт і батареєю 2,7 В, 3 А.

Флеш каже: “У мене є ідея щодо набору [цих антен], які б працювали в купольному режимі, а [спрямовані антени] – в режимі дробовика”.

Інженер має намір розмістити пристрої на радіаторі та підключити вентилятор для охолодження. Усе це потрібно помістити в корпус і підключити до акумулятора, 28-вольтового блоку живлення та перетворювача.

“На кадрах скидання виглядає так, ніби тільки ми скидаємо, але насправді російсько-окупаційні війська також скидають над нами всяку гидоту зі своїх безпілотників, вбиваючи наших хлопців. Я збираю школу БПЛА, перевіряю її, тестую, а потім вирішую, що і як робити”, – розповів український експерт.

За словами Сергія Флеша, українські військові втратили багато безпілотників через нову систему радіоелектронної боротьби російських військових. Росіяни почали використовувати ручну систему під назвою “Сковорода”, яка перехоплює GPS-сигнали та канали управління. Окупаційні війська чекають, коли БПЛА пролетять близько до них, активують глушилки і намагаються усунути будь-які шанси на порятунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: