Українські фанати Half-Life 2 дублювали гру за допомогою штучного інтелекту: відео

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігрова класика Half-Life 2 від Valve, випущена у 2004 році, отримала український дубляж завдяки зусиллям українських фанатів. Гра, яка раніше не мала офіційної української локалізації, тепер має власну українську версію голосу, згенеровану за допомогою сучасних технологій штучного інтелекту.

На каналі Skynet UA в YouTube з’явилося відео, що демонструє український дубляж гри, де голоси персонажів створені за допомогою штучного інтелекту. В описі до відео автори зазначають, що озвучено абсолютно всіх персонажі та всі сцени, і голоси максимально наближені до оригінальних.

Хоча відео демонструє лише деяких персонажів, не розкривається, за допомогою якої моделі штучного інтелекту створювався український дубляж, воно все ж викликає великий інтерес серед геймерів та шанувальників гри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зауважимо, що існують інші спроби українізації голосів персонажів у Half-Life 2. Наприклад, спілка HamUA, яка використовує для озвучення живих акторів, також працює над власним проєктом українського голосу до гри.

HamUA ще не завершили роботу над озвученням гри, проте вже оголосили, що знайдено голоси для всіх персонажів, більше половини з яких вже “повністю озвучено”. Цей проєкт стає частиною ініціативи геймерської спільноти зробити улюблені ігри більш доступними для українських гравців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.