Скільки українці витрачають у магазинах та інтернеті: дані від НБУ про середній чек

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє НБУ, у третьому кварталі цього року обсяг операцій з використанням платіжних карток в Україні та за кордоном досяг 1 трильйона 407,1 мільярда гривень. З цієї суми 63,3% становили безготівкові операції, зокрема 890,8 мільярда гривень.

Найпопулярнішим методом розрахунків залишається безготівкове користування картками, яке складає 47% від загальної суми безготівкових операцій. За даними Національного банку, це пов’язано з розширенням мережі торгових точок і збільшенням кількості активних POS-терміналів.

Також важливо відзначити, що перекази з картки на картку складають 31,3%, а оплата товарів та послуг в інтернеті – 14,5%. За весь третій квартал емітовано понад 1,8 мільярда операцій з банківськими картками, а кількість емітованих карток зросла на 3%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Середня сума однієї операції в торговельній мережі становила 309 гривень, переказу з картки на картку – 1 854 гривні, а середній чек оплати товарів та послуг в інтернеті склав 504 гривні. Зазначимо, що середній чек залишається стабільним, і навіть трохи зростає, демонструючи певну економічну стабільність та зростання споживчого попиту серед населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.