Новини України та Світу

Київстар, Vodafone, lifecell: в Україні запроваджують європейські норми для мобільного зв’язку

Share

Незабаром українці зможуть вільно подорожувати країнами Європейського Союзу. Це дозволить їм користуватися мобільним зв’язком за кордоном за тими ж тарифами, що і в Україні. Ініціатива має на меті підвищити зручність спілкування та подорожей.

Законопроект зареєстрований у Верховній Раді.

Згідно з пояснювальною запискою, спільна роумінгова зона між Україною та ЄС дозволить громадянам обох країн вільно подорожувати в межах цієї зони та користуватися послугами “такого ж роумінгу, як у власній країні” без додаткових витрат.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У майбутньому Україна повинна буде дотримуватися європейських правил роумінгу. Це пов’язано з тим, що це є передумовою для створення єдиної роумінгової зони між Україною та ЄС; очікується, що до 24 квітня 2024 року українське законодавство у цій сфері буде синхронізовано з європейським.

Українці зможуть користуватися власними тарифами на мобільний зв’язок у країнах-членах ЄС без додаткових витрат на роумінг; громадяни ЄС матимуть такі ж переваги під час перебування в Україні. Ініціатива сприятиме вільному пересуванню громадян обох сторін по спільній роумінговій зоні.

Громадяни України, які перебувають у країнах ЄС, зможуть користуватися безкоштовним роумінгом на тимчасовій основі. Ініціатива була запроваджена мобільними операторами у 2022 році у зв’язку зі збільшенням кількості українців, які подорожують до Європи внаслідок повномасштабного російського військового вторгнення.

Влітку 2023 року безкоштовний роумінг для громадян України було розширено в результаті угоди між 22 мобільними операторами Європейського Союзу та сімома українськими компаніями.

Щоб скористатися цим, їм потрібно лише вчасно поповнювати свої рахунки.

Як показала несподівана перевірка компаній, проведена Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) у жовтні, більшість мобільних операторів виявилися не готовими до перебоїв у роботі, з якими вони стикалися в минулому не були готові до повторення минулого.

Всі три компанії були визнані порушниками.

Комісія очікувала мінімум помилок під час цих перевірок, але виявила, що мобільні оператори не були готові до перебоїв у роботі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024

    Навіщо виробники клеять захисні плівки на скло смартфонів

    Виробники зазвичай не обмежуються захисним склом, що прикриває екран смартфона, і клеять на них ще…

    14.05.2024

    Названо головну причину терміново оновити iPhone до iOS 17.5

    Вчора відбувся реліз iOS 17.5 для користувачів сумісних моделей iPhone. Це одне з останніх оновлень…

    14.05.2024

    Apple розкрила таємницю, чому компанія не випускає MacBook із сенсорним екраном

    Нещодавно вийшли перші огляди iPad Pro і в них приділяється багато уваги новим дисплеям OLED,…

    14.05.2024

    Чи є в iPad Air (2024) дисплей із частотою 120 Гц

    На заході Let Loose компанія Apple анонсувала дві нові моделі iPad Air, одна з яких…

    14.05.2024