Vodafone назвала дату запуску 5G інтернету в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Група Vodafone є чемпіоном з впровадження 5G в Європі: мережі Vodafone 5G працюють у 350 містах в 11 країнах. Чи планує Vodafone Україна запускати 5G найближчим часом?

Володимир Лавренюк, директор NEQSOL Holding Ukraine, розповів про ландшафт 5G.

“Вся галузь готується до впровадження 5G в Україні. – Міністерство цифрової трансформації є рушійною силою. Готується експертиза та необхідне обладнання, впровадження 5G є стратегічно важливим напрямком. Але сьогодні перед нами в першу чергу стоїть виклик забезпечення зв’язку у воєнний час. І ми збільшуємо наші інвестиції: за перші дев’ять місяців 2023 року Vodafone збільшив інвестиції в мережу на 86% (у річному обчисленні) і інвестував 7,4 млрд грн у період з 2022 по 2023 рік”, – сказав він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лавренчук додав, що підготовчі роботи до розгортання 5G розпочалися ще до повномасштабного вторгнення. Vodafone Україна має хороші відносини з Vodafone по всьому світу. Група Vodafone є лідером з розгортання 5G в Європі, мережа 5G Vodafone працює в 350 містах в 11 країнах.

“Наша співпраця з Vodafone на глобальному рівні забезпечує обмін досвідом, надання та розвиток сучасних телекомунікаційних послуг”.

NEQSOL Holding – міжнародна група компаній з активами в 10 країнах. Вона представляє енергетичний, гірничодобувний, телекомунікаційний, будівельний та високотехнологічний сектори.

В Україні їй належить Vodafone Україна та низка бізнесів, які підтримують розвиток конвергентних послуг Vodafone. Мета оператора – надати послуги фіксованого інтернету на основі GPON одному мільйону абонентів протягом декількох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.