Apple вбила останній MacBook з сенсорною панеллю

Apple вбила останній MacBook з сенсорною панеллю
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple нарешті зробила це. Після того, як 14-дюймовий MacBook Pro став доступнішим, Apple зняла з виробництва останній MacBook Pro з Touch Bar. Прощавай, незрозуміла і недооцінена OLED-смужка з динамічно змінюваними інтерфейсами. Touch Bar. 27 жовтня 2016 – 30 жовтня 2023.

У 2016 році Apple представила Touch Bar як заміну фізичним функціональним клавішам. Технологія з’явилася разом з першими MacBook Pro з USB-C роз’ємом. Менш надійна клавіатура, втрата роз’єму MagSafe/SD-карти/HDMI та перехід з USB-A на USB-C стали причиною невдалого старту для Touch Bar.

Touch Bar залишався ексклюзивом MacBook Pro, попри майже відсутній інтерес до нього на MacBook Air та настільних комп’ютерах Mac. Відсутність постійної доступності Touch Bar зробила його менш важливим для підтримки сторонніх розробників. Apple також ніколи не приділяла їй уваги в ревізіях macOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple почала процес позбавлення від Touch Bar, коли переробила дизайн MacBook Pro до поточного вигляду. У 14-дюймових і 16-дюймових MacBook Pro з кремнієвим покриттям Apple натомість було відновлено фізичний ряд функціональних клавіш. Apple продовжила оновлювати недорогий 13-дюймовий MacBook Pro з сенсорною панеллю Touch Bar, додавши чіпи M1 і M2.

Однак, починаючи з сьогоднішньої ночі, MacBook Pro з Touch Bar залишився в минулому. Хочете останній Mac з Touch Bar? 13-дюймовий MacBook Pro з M2 буде доступний для сторонніх роздрібних продавців протягом обмеженого часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.