Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 вже тут – Cortex X4, 4 НМ, генеративний штучний інтелект, графіка 240 кадрів в секунду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представляємо Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, новітній чипсет вищого рівня, який працюватиме на таких пристроях, як Galaxy S24 Ultra. Революція генеративного штучного інтелекту, яку ви чекали від флагманів Android 2024 року, вже тут.

Рушій Qualcomm AI Engine для 4-нм процесора Snapdragon 8 Gen 3 виробництва TSMC був розроблений з особливим упором на генеративний штучний інтелект, щоб втілити в життя нові варіанти використання. Він підтримує мультимодальні генеративні моделі штучного інтелекту для надання нових можливостей на основі введення голосу, тексту та зображень.

Персоналізація на пристрої покращується завдяки збільшенню продуктивності штучного інтелекту Qualcomm Sensing Hub до 3,5 разів. Це означає, що такі помічники, як Біксбі та Google Assistant, зможуть краще використовувати ваші уподобання для надання більш персоналізованих відповідей. Покращений NPU Hexagon також може похвалитися продуктивністю на 98 % вищою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm заявляє про підвищення продуктивності процесора на 30% і підвищення енергоефективності на 20%. Процесор Kryo має одне основне ядро на базі Arm Cortex-X4 з частотою до 3,3 ГГц, що на 100 МГц швидше, ніж у торішнього чіпа. П’ять ядер продуктивності (це на одне більше, ніж торік, для тих, хто веде підрахунок) з частотою до 3,2 ГГц і два ядра ефективності з частотою 2,3 ГГц – усі вони на 400-300 МГц швидші, ніж Snapdragon 8 Gen 2.

Поліпшення ігрового процесу на мобільних пристроях було ще одним напрямком діяльності Qualcomm зі Snapdragon 8 Gen 3. Компанія стверджує, що оновлений графічний процесор Adreno на 25% швидший за того ж енергоспоживання. Апаратно-прискорене трасування променів, новинка минулого року, поліпшене завдяки підтримці Global Illumination і Unreal Engine 5. Мобільні геймери особливо оцінять підтримку ігор зі швидкістю 240 кадрів за секунду.

Snapdragon 8 Gen 3 також підтримує деякі креативні інструменти камери зі штучним інтелектом, такі як можливість розширювати фотографію за межі того, що було знято, створювати фон і навіть видаляти об’єкти з відео. Перший 200-мегапіксельний датчик зображення Samsung, оптимізований для Snapdragon, підтримує функцію Zoom Anyplace, яка дає змогу знімати кілька відеороликів, відстежувати об’єкти та зумуватися на 2х і 4х у форматі 4K.

Qualcomm підтвердила, що ціла низка компаній будуть використовувати Snapdragon 8 Gen 3 у своїх флагманських телефонах. Samsung відсутня в цьому списку, але навіть незважаючи на те, що ми знаємо, що чипсет Exynos повертається з серією Galaxy S24, немає причин для занепокоєння. Деякі з вас, можливо, пам’ятають, що в торішньому анонсі Snapdragon 8 Gen 2 компанія Samsung також не згадувалася. Це пов’язано з тим, що Qualcomm анонсувала злегка розігнаний процесор Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy, коли Samsung представила серію Galaxy S23 у лютому цього року.

Таким чином, хоча компанія ще не підтвердила це, ми, найімовірніше, побачимо Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy, який буде представлений безпосередньо перед запуском Galaxy S24. Це означає, що з цього чіпсета можна витягти трохи більше потужності, і Qualcomm зробить це для ітерації, яка з’явиться у флагманській лінійці Samsung наступного покоління. Це буде цікаве протистояння між Snapdragon 8 Gen 3 і Exynos 2400, і наразі Qualcomm, схоже, знову задасть недоконкуренту показове шмагання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.