Новини України та Світу

Apple випустить недорогий MacBook у 2024 році

Share
Час читання: 2 хв.

Минулого місяця з Азії надійшла досить сумнівна чутка про те, що компанія Apple планує випустити наступного року недорогу лінійку MacBook, щоб скласти конкуренцію популярним і доступнішим моделям Chromebook від Google. Тепер цю чутку реанімував авторитетний аналітик Apple Мінг-Чі Куо.

У вересневому звіті DigiTimes йшлося про те, що Apple може випустити доступнішу лінійку MacBook наприкінці 2024 року, щоб виділити її на тлі наявних моделей MacBook Air і Pro. На думку Куо, такий крок може бути зроблено для збільшення обсягів поставок MacBook, що становлять лише 8-10+ млн. штук на рік.

Прогноз Куо з’явився як реакція на майбутній захід Apple 30 жовтня, про який було оголошено у вівторок. Аналітик припустив, що на ньому буде розказано про кілька чипів M3, натякаючи на можливість появи варіантів M3, M3 Pro і M3 Max. Якщо Apple випустить відразу всю лінійку нових процесорів, то вони, найімовірніше, з’являться в нових 13-, 14- і 16-дюймових моделях MacBook Pro.

Згідно з чутками, у більш доступних моделях MacBook буде внесено деякі зміни дизайну, які дадуть змогу Apple домогтися зниження ціни. Незважаючи на те, що корпус, як і раніше, залишиться металевим, щоб зберегти характерну естетику, він може бути виготовлений з інших матеріалів.

Якщо Apple дійсно представить недорогий Mac, то, можливо, це буде новий 12-дюймовий MacBook. Перший 12-дюймовий ноутбук Apple, представлений у березні 2015 року, вирізнявся тонким і легким корпусом, вагою лише два кілограми і був першим ноутбуком Apple з безвентиляторною конструкцією, портом USB-C і клавіатурою “метелик”. На жаль, через те, що компанія використовувала процесори Intel Core M, багато хто вважав його занадто слабким, щоб виправдати ціну в $1299. Apple зняла цю модель із виробництва у 2019 році.

Повідомлення про можливе повернення 12-дюймового MacBook з’явилися відтоді, як компанія Apple перейшла на використання у своїх пристроях власних процесорів і запропонувала MacBook Air M1 зі стартовою ціною в $999.

Марк Гурман із Bloomberg першим запустив серйозні чутки про те, що Apple знову представить 12-дюймову модель MacBook з Apple Silicon, заявивши торік, що пристрій може з’явитися наприкінці 2023 або 2024 року. У січні цього року Гурман повідомив, що 12-дюймовий MacBook більше не входить до найближчої дорожньої карти компанії, проте не став повністю виключати можливість появи пристрою.

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024