Apple випустить недорогий MacBook у 2024 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Минулого місяця з Азії надійшла досить сумнівна чутка про те, що компанія Apple планує випустити наступного року недорогу лінійку MacBook, щоб скласти конкуренцію популярним і доступнішим моделям Chromebook від Google. Тепер цю чутку реанімував авторитетний аналітик Apple Мінг-Чі Куо.

Реклама

У вересневому звіті DigiTimes йшлося про те, що Apple може випустити доступнішу лінійку MacBook наприкінці 2024 року, щоб виділити її на тлі наявних моделей MacBook Air і Pro. На думку Куо, такий крок може бути зроблено для збільшення обсягів поставок MacBook, що становлять лише 8-10+ млн. штук на рік.

Прогноз Куо з’явився як реакція на майбутній захід Apple 30 жовтня, про який було оголошено у вівторок. Аналітик припустив, що на ньому буде розказано про кілька чипів M3, натякаючи на можливість появи варіантів M3, M3 Pro і M3 Max. Якщо Apple випустить відразу всю лінійку нових процесорів, то вони, найімовірніше, з’являться в нових 13-, 14- і 16-дюймових моделях MacBook Pro.

Згідно з чутками, у більш доступних моделях MacBook буде внесено деякі зміни дизайну, які дадуть змогу Apple домогтися зниження ціни. Незважаючи на те, що корпус, як і раніше, залишиться металевим, щоб зберегти характерну естетику, він може бути виготовлений з інших матеріалів.

Якщо Apple дійсно представить недорогий Mac, то, можливо, це буде новий 12-дюймовий MacBook. Перший 12-дюймовий ноутбук Apple, представлений у березні 2015 року, вирізнявся тонким і легким корпусом, вагою лише два кілограми і був першим ноутбуком Apple з безвентиляторною конструкцією, портом USB-C і клавіатурою “метелик”. На жаль, через те, що компанія використовувала процесори Intel Core M, багато хто вважав його занадто слабким, щоб виправдати ціну в $1299. Apple зняла цю модель із виробництва у 2019 році.

Повідомлення про можливе повернення 12-дюймового MacBook з’явилися відтоді, як компанія Apple перейшла на використання у своїх пристроях власних процесорів і запропонувала MacBook Air M1 зі стартовою ціною в $999.

Марк Гурман із Bloomberg першим запустив серйозні чутки про те, що Apple знову представить 12-дюймову модель MacBook з Apple Silicon, заявивши торік, що пристрій може з’явитися наприкінці 2023 або 2024 року. У січні цього року Гурман повідомив, що 12-дюймовий MacBook більше не входить до найближчої дорожньої карти компанії, проте не став повністю виключати можливість появи пристрою.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ