Статті

Я більше ніколи в житті не куплю Xiaomi: 5 фатальних проблем цих смартфонів

Share
Час читання: 3 хв.

Бренд Xiaomi є одним зі світових лідерів на ринку смартфонів. Виробники цієї техніки заявляють своїм покупцям про унікальне поєднання “ціна-якість” і найкращу пропозицію на ринку. На ділі – є низка проблем, з якими користувач зіткнеться під час купівлі смартфона Xiaomi. Подробиці – нижче.

Проблема 1: є моделі смартфонів і кращі, і дешевші

Ринок смартфонів наповнений різними пропозиціями від різноманітних виробників. У ціновій категорії Xiaomi також є продукція від конкурентів-виробників, яка дає найкраще поєднання низької ціни та високої якості.

Oppo – великий виробник споживчої електроніки з Китаю. Компанія перебуває в постійному розвитку і випускає високотехнологічні моделі смартфонів регулярно. Ціна на пристрої варіюється від 4 тисяч – за прості моделі, і до 20 тисяч гривень – за флагманську лінійку. В даному ціновому діапазоні можна з легкістю підібрати модель, що володіє необхідними функціями і не переплачувати.

Ще одним варіантом може стати продукція бренду Huawei. Виробник вважається одним зі світових лідерів і створює конкурентоспроможні пропозиції товарів. З переваг можна назвати відмінну камеру і спритну операційну систему, що дозволяє “навантажити” смартфон різними необхідними додатками для комфортної експлуатації. Додати до цього хорошу цінову “вилку” – ціни на пристрої Huawei стартують від 3 тисяч гривень – і виходить дуже вигідна пропозиція.

Також варто звернути увагу на бренд Vivo, який успішно працює на ринку України з 2017 року. Користувацький досвід дає про моделі смартфонів Vivo найпозитивніші відгуки – швидкість роботи, надійність пристрою і відсутність “лагів”.

Проблема 2: велика кількість реклами

Практично кожен додаток Xiaomi має рекламу. Велика кількість спливаючих “віконець” і несподіваний запуск рекламних роликів у момент використання пристрою порядком дратує і заважає якісному процесу експлуатації. Якщо споживач потребує оперативного виконання всіх команд на смартфоні – завдяки насиченій рекламі від смартфонів Xiaomi цього очікувати не доводиться.

Проблема 3: Купа непотрібних додатків і сервісів

Очищення кешу і сміття, антивіруси, спам-захисники і ще вагон і маленький візок непотрібних додатків ідуть у комплекті з телефонами Xiaomi. Ці додатки є встановленими за замовчуванням, але є абсолютно непотрібними. Здебільшого, користувач навіть жодного разу не відкриває жодного з подібних “потрібних” додатків. Але пушити про необхідність їх використання ці додатки не припиняють.

Проблема 4: Неадекватна оптимізація не дає працювати додаткам паралельно на смартфонах з 4 ГБ пам’яті

Xiaomi наділила свої пристрої, що володіють малим об’ємом пам’яті, “вражаючою” здатністю – немає можливості запустити кілька додатків одночасно. Під час запуску іншого застосунку, якщо один вже працює, – перший застосунок просто закриється.

Другою унікальною функцією, що випливає з першої, є неможливість скопіювати будь-які дані з програми для використання їх у браузері. Щойно користувач ввів необхідні дані в пошук і повернувся до застосунку – сторінка браузера автоматично оновлюється, зводячи всі результати пошуку на нуль.

Третьою особливістю можна виділити автоматичний перехід у режим сну додатків, які не активні на поточний момент. Ця функція автоматично вимикає сповіщення і синхронізацію з розумним годинником і навушниками. Як наслідок – висока ймовірність пропустити важливе повідомлення і відсутність комфортної можливості користуватися додатково підключеними пристроями.

Проблема 5: запланований термін експлуатації – 3 роки

Xiaomi вирішили проблему оновлення пристроїв радикальним способом – через 3 роки користувач буде змушений поміняти смартфон, тому що пристрій починає настільки сильно глючити, що його подальше використання стає неможливим. Мимовільне вимкнення телефону під час розмови – легко. Неможливість бачити сім-карту в найнесподіваніші моменти – будь ласка. Пристрій вимагатиме постійного перезавантаження навіть для звичайних дій.

Остаточне рішення про придбання Xiaomi звичайно залишається за покупцем. Але беручи перераховані вище фактори до уваги, виникає велике питання – чи варто?

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024