Австралія оштрафувала компанію X за ненадання інформації про контент, що містить насильство над дітьми

Австралія оштрафувала компанію X за ненадання інформації про контент, що містить насильство над дітьми
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Австралія заявила в неділю, що оштрафує компанію X на суму AUD610 500 (приблизно $384 000) за невиконання національного закону щодо розкриття інформації про їхні зусилля у боротьбі з експлуатацією дітей на своїх платформах. Компанія, раніше відома як Twitter, не дотримувалася вимоги розкрити, як вони працюють над виявленням та видаленням матеріалів із зображенням насильства над дітьми.

Ситуація стала предметом уваги через те, що після того, як компанію купив Ілон Маск, соціальна мережа повідомила, що рівень автоматичного виявлення такого контенту знизився. Спочатку цей показник складав 90%, але після придбання Маском він впав до 75%. Після цього рівень виявлення матеріалів поліпшився.

Австралійські чиновники вимагали від компанії X, а також інших технологічних гігантів, включаючи Google, Discord, TikTok і Twitch, подати детальну інформацію про заходи, які вони вживають для боротьби з експлуатацією дітей на своїх платформах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Компанії можуть робити порожні заяви на кшталт: ‘Експлуатація дітей є нашим головним пріоритетом’, тому ми просимо показати нам, що вони роблять”, – сказала Джулі Інман Грант, комісар Австралії з питань безпеки в інтернеті. Вона наголосила, що ця інформація є важливою як для стримування непокори компаній, так і для суспільного інтересу.

Також важливо відзначити, що Ілон Маск купив Twitter за 44 мільярди доларів і перейменував його на X, послабивши правила модерації контенту на платформі. Цього року компанія заявила про призупинення роботи сотень тисяч акаунтів за поширення образливого матеріалу, але інформація від New York Times підкреслила, що такий контент продовжує з’являтися на платформі.

У відповідь на питання про захист дітей від грумінгу на платформі X, компанія заявила, що діти не є їхніми цільовими клієнтами і використання їхньої послуги дітьми є винятковим випадком. Компанія також наголосила, що дотримується політики “нульової толерантності” до матеріалів із зображенням сексуального насильства над дітьми та використовує автоматизоване програмне забезпечення для їх виявлення. Подібні ситуації показують, що технологічні компанії залишаються під наглядом і потребують більшої прозорості в питаннях безпеки дітей на їхніх платформах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.