Boeing розробляє гіперзвуковий перехоплювач ракет для DARPA

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Boeing отримав замовлення від DARPA на розробку та випробування технології, необхідної для створення прототипу перехоплювача гіперзвукових ракет у верхній атмосфері у рамках чотирирічної програми Glide Breaker. Однією з постійних рис військової технології є безперервна гонка озброєнь між наступом та обороною. Щоразу, коли винаходиться нова атакуюча технологія, розробляється захисна технологія її нейтралізації і навпаки.

Те саме стосується нового напрямку гіперзвукових ракет. Здатність літати зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку вп’ятеро, робить їх потенційно революційними у військовій справі. Завдяки такій швидкості вони можуть проникати через традиційні повітряні оборонні системи до того, як їх виявлять, і випереджати більшість протиповітряних ракет, крім найсприятливіших умов.

Через це DARPA та інші агенції по всьому світу шукають способи перехоплення гіперзвукової зброї. В даному випадку програма Glide Breaker займається розробкою технології для захоплення та перехоплення гіперзвукових ракет під час їх уразливої ​​фази ковзання, коли деякі типи гіперзвукових апаратів досягають максимальної швидкості, піднімаючись на великі висоти і потім прискорюючись за допомогою гравітації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У рамках поточного контракту Boeing працюватиме над аналізом обчислювальної гідродинаміки та аеродинамічних випробувань прототипу Glide Breaker, а також проводитиме оцінку впливу аеродинамічної взаємодії струменів під час льотних випробувань. Це використовуватиметься для розробки оперативних перехоплювачів у фазі ковзання.

“Гіперзвукові апарати серед найбільш небезпечних загроз національної безпеки, що швидко розвиваються”, – сказав Гіл Гріффін, виконавчий директор Boeing Phantom Works Advanced Weapons. “Ми зосереджені на технологічному розумінні, необхідному для подальшого розвитку наших національних контргіперзвукових можливостей та захисту від майбутніх загроз”.

“На цьому етапі програми Glide Breaker буде визначено, як фактори, такі як гіперзвуковий потік повітря та використання струменевих двигунів для керування апаратом, впливають на продуктивність системи при екстремальній швидкості та висоті у відповідному цифровому середовищі”, – додав він. “Ми працюємо на передовій технології можливостей перехоплення надзвичайно швидкого об’єкта у неймовірно динамічному середовищі”.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.