ЗСУ на передовій тестують безпілотний робот Ironclad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робот Ironclad допомагає ЗСУ на фронті, він працює в екстремальних кліматичних умовах, а також добре броньований.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайла Федорова в соціальній мережі Facebook.

“Ironclad – роботизована платформа, яка допомагає Силам оборони виконувати бойові завдання на фронті. Штурмувати ворожі позиції, проводити розвідку і забезпечувати військових вогневою підтримкою”, – заявив міністр.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робот, обладнаний тепловізійною камерою. Керувати машиною можна з безпечного місця.

“Машина розвиває швидкість до 20 кілометрів, обладнана тепловізійною камерою і бойовою туреллю Шабля М2. Також має броньований панцир, який захищає від стрілецької зброї. Керувати Ironclad можна дистанційно з безпечного місця”, – написав Федоров.

Історія створення Ironclad

Уперше робота показали 2021 року на виставці “Зброя та безпека”. Представники розробників заявляли, що вони проведуть випробування до кінця року і передадуть роботу українській армії.

У робота забезпечений щільний контакт із поверхнею і фактично всі чотири колеса завжди перебувають на ґрунті. Ironclad може пройти у важкодоступних місцях

Акумулятор розрахований на відстань до 20 км. Якщо підключити генератор, то вона збільшиться до 250 км.

Робот броньований – це було перевірено під час випробувань у державному НДІ випробувань і сертифікації озброєнь та військової техніки – розповів техлід Roboneers Ігор Бобало.

Світова практика

Перше використання роботів було в Іраку 2007 року. Перевірка в бою не вдалася, але США вирішили продовжувати діяльність і створювати машини. Американці вирішили, що роботи – найперспективніший напрямок розвитку військової справи. Зараз роботів виробляють Китай, Ізраїль та Велика Британія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.