В Україні створили унікальний безпілотник зі штучним інтелектом (фото)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство оборони допустило до експлуатації у Збройних силах України безпілотник зі штучним інтелектом. Унікальний дрон називається SAKER SCOUT. Про це повідомили у Міноборони.

Як стало відомо, програмне забезпечення безпілотника побудоване на алгоритмах штучного інтелекту. Він має допомогти нашим захисникам ефективніше бити ворога.

Система дрона за допомогою просунутої оптики самостійно розпізнає і фіксує координати ворожої техніки і миттєво передає інформацію в командний пункт. За словами розробників, це унеможливлює фактор «людської помилки».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дальність дії моделі – до 10 км. Вона може оснащуватися інфрачервоною оптикою для роботи вночі, а також може використовувати інерціальну систему наведення, що значно підвищує його стійкість до засобів РЕБ.

Раніше у Міноборони повідомили, що уже цієї осені може початися справжній бум у виробництві українських безпілотників.

Нагадаємо, на фронт найближчим часом буде направлено майже 2 тисячі сучасних безпілотників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.