Чому покупці по всьому світу перестали ганятися за новими смартфонами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Світові поставки смартфонів, згідно з прогнозом Counterpoint Research, скоротяться у 2023 році на 6% і впадуть до десятирічного мінімуму. Незважаючи на це, імпорт смартфонів у Росію за шість місяців 2023 року зріс на чверть, а поставки преміальних моделей – на 58%.

Реклама

Поточний рік, найімовірніше, стане для світових виробників смартфонів найгіршим за останні десять років, і можна говорити про те, що глобальна мобільна індустрія сьогодні перебуває в кризі.

Для цього є кілька об’єктивних причин. По-перше, це результати економіки США, що розчаровують, за перші півроку і нижче, ніж прогнозувалося, економічне зростання в Китаї та на ринках, що розвиваються.

По-друге, сьогодні змінюється парадигма використання смартфонів. “Люди більше не женуться за новинками, оскільки не бачать великих змін у моделях рік до року. А середній термін використання смартфона зростає і становить 4-5 років”, – говорить провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін.

По-третє, до 2023 року остаточно з’ясувалося, що основні бенефіціари світової мобільної революції не виробники смартфонів. Поточна модель ринку переживає кризу перенасичення пристроями і основний виграш отримують не виробники смартфонів, а власники екосистем, побудованих на їхній базі. Єдиною “світлою плямою” світового мобільного ринку стало зростання продажів преміальних смартфонів, причому багато в чому за рахунок однієї компанії, яка одночасно є і виробником смартфонів, і власником закритої екосистеми. Сьогодні з точки зору ведення бізнесу саме Аpple стала найуспішнішою компанією серед виробників смартфонів. Згідно з прогнозом Counterpoint Research, у 2023 році вона може вперше стати вендором N 1 за кількістю відвантажених у роздріб пристроїв.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ