У всьому світі сповільнилися комп’ютери. Що трапилося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прочитавши цей заголовок, ви напевно порахуєте, що відбулися якісь аномальні явища, магнітні бурі або інші катаклізми, які вплинули на комп’ютери у світі. Але насправді все просто винна в цьому компанія Intel.

Справа в тому, що фахівці компанії Intel знайшли якусь (так, саме так і повідомляється, тому що всі карти нам не розкриють) вразливість у процесорах під назвою Downfall. Спробую пояснити простими словами. За допомогою вразливості зловмисники можуть отримати доступ до програм, які не повинні бути доступні.

І все це через прошивку центрального процесора за допомогою звичайного комп’ютерного вірусу. Тим самим Intel випустив оновлення мікрокоду, яке усуває помилку, але уповільнює роботу процесорів, які були випущені в період з 2015 по 2019 рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оновлення стосується Skylake 6-го покоління і Rocket Lake з Tiger Lake 11-го покоління. За фактом, щоб не стати жертвою злому, потрібно оновити мікрокод на всіх процесорах Intel, крім сучасних Raptor Lake, Sapphire Rapids та Alder Lake.

Падіння продуктивності може становити від 11 до 39%

Найбільше тут, звичайно, постраждають корпоративні користувачі – вразливість досить серйозна і може призвести до втрати даних. Саме вони насамперед оновлюватимуть мікрокод на своїх ПК. У разі, якщо оновлення мікрокоду відбулося через операційну систему, його практично завжди можна видалити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.