Apple погрожує покинути Велику Британію через вимоги послабити шифрування в месенджерах

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple готова відмовитися від таких сервісів, як FaceTime і iMessage, у Великій Британії, якщо уряд і далі наполягатиме на послабленні їхньої безпеки. Такий захід може бути запроваджено в разі ухвалення нових законопроектів.

Реклама

Уряд намагається оновити Закон про повноваження на проведення розслідувань від 2016 року. Він вимагає, щоб сервіси обміну повідомленнями узгоджували свої функції безпеки з Міністерством внутрішніх справ до того, як стануть доступні клієнтам.

За законом Міністерство внутрішніх справ може вимагати відключити функції безпеки месенджерів, не повідомляючи про це громадськості. Якщо дивитися на нову редакцію законопроєкту, то це має бути зроблено негайно.

Наразі перед тим, як робити будь-які дії, проводять розслідування, можливий незалежний контроль, а технологічна компанія може подати апеляцію. Але через секретність вимог мало що відомо про те, скільки і яких даних уже було видано правоохоронцям і чи були вони передані взагалі.

Уже зараз багато сервісів обміну повідомленнями пропонують наскрізне шифрування – отже, листування може бути розшифроване тільки пристроями, які надсилають і отримують повідомлення.

WhatsApp і Signal – одні з тих компаній, які виступили проти законопроєкту про безпеку в Інтернеті, що дає змогу регулятору зв’язку вимагати від них установлення технології перевірки на наявність матеріалів про насильство над дітьми в додатках для обміну повідомленнями та інших сервісах.

За їхніми словами, вони не будуть підкорятися цій вимозі, а компанія Signal пригрозила “піти” з Великої Британії.

Компанія Apple також виступила проти цієї ініціативи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: