Новини України та Світу

Незважаючи на скорочення китайського ринку смартфонів, Apple продовжує нарощувати оберти

Share
Час читання: 2 хв.

У той час як ринки смартфонів по всьому світу слабшають, у Китаї в 2023 році тільки два виробники домоглися зростання, і Apple – один із них.

Світовий ринок смартфонів продовжує скорочуватися навіть у 2023 році, але Apple вдалося зберегти відносно позитивну динаміку. Схоже, що цьому сприяють люди, які переходять з Android на пристрої купертинівців.

За даними Counterpoint Research, Китай теж не залишився осторонь цього тиску. У своєму останньому “Тематичному звіті за період продажів” аналітики зазначають, що обсяг продажів смартфонів у Китаї знизився на 8% порівняно з минулим роком.

Що стосується зростання, то поки що воно спостерігається тільки у двох компаній: Apple і Huawei. За даними Counterpoint, Apple продовжує процвітати на ринку преміум-сегмента, і досі їй вдавалося уникати серйозних перешкод і конкуренції.

Згідно з отриманими даними, Apple продемонструвала 8-відсоткове зростання порівняно з минулим роком, тоді як Huawei продемонструвала величезний стрибок до 52% за той самий рік.

У 2022 році Apple займала всього 15,2% китайського ринку смартфонів, але за останніми даними її частка зросла до 17,9%. Незважаючи на те, що Huawei змінила ситуацію з 6,5% у 2022 році до 10,8% у 2023 році, вона як і раніше залишається найменшим виробником, представленим у звіті.

Цікаво, що в червні на ринку смартфонів стався невеликий стрибок – на 30% порівняно з попередніми 18 днями, які відстежувала компанія Counterpoint. На думку аналітиків, це пов’язано зі зниженням цін багатьма виробниками, особливо Xiaomi.

Незважаючи на напружену ситуацію на ринку смартфонів по всьому світу, компанія Apple, схоже, не турбується. Ба більше, якщо чутки про вихід iPhone 15 Pro Max цього року справдяться, він може виявитися навіть дорожчим, ніж iPhone 14 Pro Max.

Інформацію було отримано на основі даних, зібраних у період з 1 по 18 червня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024