Смартфони

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Ultra: основні відмінності, про які ходять чутки

Share
Час читання: 7 хв.

У вересні цього року ми очікуємо, що Apple представить чотири нових iPhone – iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Ultra. Але попит на iPhone 15 Plus, ймовірно, буде відносно низьким – судячи з досвіду минулих років, тому найбільшу увагу ми, швидше за все, приділимо саме трьом іншим моделям.

Базовий iPhone 15, безсумнівно, пропонуватиме відносно доступний досвід, за ним піде більш висококласний, але все ще компактний iPhone 15 Pro, а першокласні технології в поєднанні з величезним екраном проявляться в iPhone 15 Ultra.

Ось так, коротко, виглядатиме ця трійця, а для детальнішого ознайомлення з їхніми ймовірними характеристиками і цінами (судячи з витоків, чуток і обґрунтованих припущень), читайте далі.

Порівняння характеристик

Хочете тільки основні відомості? Ось порівняння технічних характеристик iPhone 15, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Ultra (або “iPhone 15 Pro Max”, як його ще називають).

Ці дані засновані в основному на витоках, але деякі деталі також можна припустити. Так що все це може виявитися невірним, але ми вважаємо, що більша частина з цього виявиться правдою.

Порівняння технічних характеристик

iPhone 15 (за чутками) iPhone 15 Pro (за чутками) iPhone 15 Ultra (за чутками)
Дисплей: 6,1-дюймовий OLED-дисплей 6,1-дюймовий OLED-дисплей 6,1-дюймовий OLED-дисплей
Дозвіл: 1179 x 2556 пікселів 1179 x 2556 пікселів 1290 x 2796 пікселів
Частота оновлення: 60 Гц Адаптивний 1-120 Гц Адаптивний 1-120 Гц
Чіпсет: A16 Bionic A17 Bionic A17 Bionic
Задні камери: 48 Мп ширококутна, 12 Мп надширококутна 48 Мп ширококутна, 12 Мп надширококутна, 12 Мп телефото з 3-кратним оптичним зумом 48 Мп ширококутна, 12 Мп надширококутна, 12 Мп телефото з 6-кратним змінним зумом
Фронтальна камера: 12 Мп 12 Мп Подвійний об’єктив 12 Мп
ОЗУ: 6 ГБ 8 ГБ 8 ГБ
Сховище: 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ 128 ГБ, 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ 256 ГБ, 512 ГБ, 1 ТБ
Акумулятор: ≈3,279 мАг ≈3,200 мАг ≈4,323 мАг

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro vs iPhone 15 Ultra: ціна та доступність

Є погані новини щодо цін, бо згідно з повідомленнями джерел, усі три моделі iPhone 15 можуть коштувати дорожче, ніж їхні попередники. Досі жодне з джерел не уточнило ціну, але для довідки стартові ціни на поточні моделі виглядають наступним чином:

  • iPhone 14: 35 999 грн
  • iPhone 14 Pro: 49 999 грн
  • iPhone 14 Pro Max: 54 999 грн

Таким чином, можна припустити, що стартові ціни на моделі цього року будуть щонайменше такими, але, судячи з останніх витоків, вони, найімовірніше, будуть ще вищими. Незважаючи на це, ви, звичайно, заплатите більше за iPhone 15 Pro, ніж за iPhone 15, і ще більше за iPhone 15 Ultra.

Що стосується доступності цих телефонів, ми очікуємо, що всі вони будуть анонсовані на тому самому заході, який, судячи з досвіду минулих років, ймовірно, відбудеться в першій половині вересня. Потім, приблизно через тиждень, телефони, ймовірно, надійдуть у продаж. З огляду на те, що це iPhone, вони напевно будуть доступні в більшості країн.

Дизайн і дисплей

Ці три телефони можуть виглядати більш схожими один на одного, ніж iPhone 14 на iPhone 14 Pro і Pro Max, з однієї простої причини: всі моделі iPhone 15, як повідомляється, мають динамічний острів, що означає, що вирізу більше не буде, навіть на базовій моделі.

За повідомленнями, всі три моделі iPhone 15 можуть також мати злегка закруглені краї, що є нововведенням порівняно з минулим роком, але не тим, що, імовірно, буде відрізняти ці три телефони. Найімовірніше, всі вони також матимуть рейтинг IP68 для захисту від пилу і води, судячи з досвіду.

Однак стандартний iPhone 15 може виявитися до певної міри дивним, оскільки iPhone 15 Pro і iPhone 15 Ultra, як повідомляється, будуть виготовлені з більш високоякісних матеріалів, з титановою рамою. Вони також можуть мати кнопку Action Button (як на Apple Watch Ultra), а не перемикач звуку.

Можливо, iPhone 15 Pro і Ultra матимуть тоншу рамку, ніж їхні попередники, і ніж стандартний iPhone 15.

Але iPhone 15 Ultra може виявитися незвичним і в інших відношеннях, оскільки він напевно буде значно більшим за два інших. Ми не знаємо, наскільки саме, але, швидше за все, його розміри будуть такими ж, як у попередника, тобто 160,7 x 77,6 x 7,9 мм.

При цьому iPhone 15 і iPhone 15 Pro матимуть приблизно однакові розміри – ймовірно, близько 147,5 x 71,5 x 7,9 мм, що відповідає розмірам iPhone 14 Pro. Ми припускаємо такі розміри для обох цих майбутніх телефонів, тому що, за чутками, обидва вони матимуть динамічний острів (що може трохи вплинути на розмір), хоча вони цілком можуть трохи відрізнятися від нього і один від одного.

Що стосується екранів, то всі три майбутніх телефони можуть мати деякі явні відмінності. Згідно з витоками, iPhone 15 матиме 6,1-дюймовий дисплей з частотою 60 Гц, ймовірно, з роздільною здатністю близько 1179 x 2556.

iPhone 15 Pro, імовірно, буде такого ж розміру, і, оскільки обидва телефони мають динамічний острів, вони також, найімовірніше, матимуть приблизно однакову роздільну здатність. Але iPhone 15 Pro, вочевидь, матиме перевагу в частоті оновлення, оскільки вона майже напевно становитиме 120 Гц.

Також подейкують, що iPhone 15 Ultra отримає новий 48-мегапіксельний сенсор Sony, який стане найбільшим сенсором, який коли-небудь використовували в iPhone. Однак незрозуміло, чи буде це той самий сенсор, що і згаданий вище для iPhone 15 Pro, і якщо так, то чи отримають його обидва пристрої, чи тільки Ultra.

У будь-якому разі, ще одне оновлення, яке, як очікується, буде ексклюзивним для топової моделі, полягає в тому, що iPhone 15 Ultra може отримати телекамеру зі змінною фокусною відстанню. Це дозволить їй оптично наближати зображення на різні відстані, і, за повідомленнями, вона також зможе наближати зображення далі, ніж поточні моделі, можливо, до 6x.

Камера селфі також може бути дволінзовою 12 Мп на iPhone 15 Ultra, тож, можливо, це буде лише 12 Мп надширококутна камера, яку вона розділяє з іншими моделями.

Продуктивність

В iPhone 15 Pro і iPhone 15 Ultra, найімовірніше, буде використовуватися чипсет A17 Bionic. Це буде новий мобільний чипсет Apple на 2023 рік, і, згідно з наявними відомостями, процесор A17 Bionic на 20% потужніший, ніж A16 Bionic.

Таким чином, ці два телефони повинні мати досить великий приріст потужності порівняно зі своїми попередниками, тим паче що і iPhone 15 Pro, і iPhone 15 Ultra можуть мати 8 ГБ оперативної пам’яті, порівняно з 6 ГБ торік.

iPhone 15 Ultra також може бути менш обмежений своїм програмним забезпеченням, ніж iPhone 15 Pro, тому, хоча основні характеристики звучать однаково, Ultra може бути трохи потужнішим.

Втім, обидва телефони повинні бути набагато потужнішими за стандартну модель, оскільки джерела говорять про те, що iPhone 15 буде оснащено чипсетом A16 Bionic, який наразі використовується в iPhone 14 Pro і Pro Max. Ймовірно, у нього також буде менше оперативної пам’яті (найімовірніше, 6 ГБ) і менше пам’яті для зберігання даних (максимум 512 ГБ, тоді як дві інші моделі, імовірно, поставлятимуться з об’ємом до 1 ТБ).

Швидкість передачі даних також може бути вищою в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Ultra, яка, за повідомленнями, досягає 40 Гбіт/с, тоді як стандартний iPhone 15 може бути обмежений 20 Гбіт/с.

Акумулятор

Акумулятор – це те, про що ми поки що нічого не чули, але цілком імовірно, що вони матимуть батареї такого ж розміру, як і їхні попередники.

Це означає, що батарея iPhone 15 буде приблизно 3 279 мАг, iPhone 15 Pro – близько 3 200 мАг, а iPhone 15 Ultra – приблизно 4 323 мАг.

У способі зарядки цих телефонів можуть відбутися деякі зміни, але вони цілком здатні торкнутися всіх трьох моделей: наприклад, подейкують, що вся лінійка iPhone 15 буде оснащена USB-C. Уся лінійка iPhone 15 може також підтримувати зворотну бездротову зарядку.

Висновок

Отже, який із цих телефонів вам варто купити, коли вони нарешті вийдуть на ринок? Ну, якщо різні витоки та чутки, які ми чули, є правдивими, стандартний iPhone 15 може наблизитися до рівня вже доступного iPhone 14 Pro, але не дотягнутися до нього – принаймні, коли йдеться про доступні об’єктиви камери та частоту оновлення.

Проте, він також, вочевидь, коштуватиме дешевше, тож це може стати хорошим оновленням, якщо ви не хочете витрачати на телефон цілий статок.

Якщо гроші для вас не головне, то iPhone 15 Pro, найімовірніше, забезпечить більшу потужність, додатковий об’єктив (порівняно з iPhone 15) і вищу частоту оновлення, але при цьому коштуватиме дорожче.

Однак iPhone 15 Ultra, схоже, стане найпреміальнішим смартфоном Apple, з більшим, потенційно яскравішим екраном, ніж в інших телефонів, і, можливо, більшою потужністю та кращими камерами, ніж навіть у iPhone 15 Pro. Звичайно, щоб придбати цю модель, вам доведеться серйозно витратитися.

Тож тут може бути щось для кожного, і всі вони стають імовірними кандидатами на потрапляння в наш список найкращих iPhone.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Apple Music отримає нову функцію в iOS 18, яку Apple не рекламує

    У минулому місяці ми обговорювали цікаву функцію, яка, як повідомляється, з'явиться в Apple Music разом…

    30.06.2024

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024

    WhatsApp припиняє роботу на 45 смартфонах

    WhatsApp припинить підтримку оновлень на наступних смартфонах, що працюють на застарілих версіях операційних систем Google…

    29.06.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн Galaxy Note 7

    Відомий інсайдер Ice Universe повідомив у своєму акаунті на платформі X про витік, який стосується…

    29.06.2024