Новини України та Світу

Цукерберг запустив свій Twitter. Чи варто переходити

Share

Після низки сумнівних змін у Twitter компанія Meta запустила власний сервіс для мікроблогів під назвою Threads. У майданчика є кілька важливих переваг, але про повноцінну конкуренцію з «пташкою» поки що не йдеться.

Додаток та інтеграція з Instagram

Програма опублікована в каталогах Google Play і App Store і перекладена українською мовою. Сервіс має веб-версію, але увійти в обліковий запис через неї не можна — тільки переглядати чужі сторінки без права оцінки та коментування.

При запуску Threads запропонує увійти за допомогою облікового запису Instagram і імпортувати дескриптор (@username), ім’я, аватарку і біографію, що відображається. А заразом допоможе синхронізувати аудиторію: Threads автоматично підпише вас на людей, яких ви відстежуєте в Instagram. Виходить, відразу після реєстрації користувач отримує масу фоловерів та підписок. У Instagram-профілі з’являється бейдж із посиланням на обліковий запис Threads.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На головному екрані Threads є алгоритмічна стрічка. Цікаво, що в ній перемішані пости як від профілів, що відстежуються, так і інших відвідувачів сервісу. Відфільтрувати стрічку не можна.

Пост – це текстове повідомлення довжиною до 500 символів (у Twitter – до 240 без підписки Blue), яке може супроводжуватися фотографіями або відео. Хештеги поки не підтримуються, зате можна згадувати користувачів через @username. Назва сервісу відсилає до створення тредів – ланцюжка публікацій на одну тему. Така механіка добре знайома завсідникам Twitter.

Користувачі можуть відповідати на пости, ставити лайки та репостити. У той самий час автор може обмежити функцію відповідей. Для публікації можна сформувати посилання, щоб поділитись нею в іншому сервісі або месенджері.

Аудиторія та позиціонування

За рахунок інтеграції з Instagram у Threads фантастичні показники зростання. За добу роботи сервіс набрав 30 млн реєстрацій . Алгоритмічна стрічка з постами від незнайомих користувачів ще одна причина високої активності. Зараз головна сторінка Threads виглядає хоч і сумбурно (хто всі ці люди?), але весело: всі освоюються в сервісі, постять вітання та меми. 

Meta позиціонує Threads як вільну альтернативу Twitter. Сервіс спроектовано як децентралізовану соціальну мережу на базі протоколу ActivityPub, який також використовує Mastodon. Це означає, що будь-який користувач може організувати власний сервер зі своїми правилами та модерацією. З іншого боку, видалити обліковий запис не можна (тільки разом з Instagram-профілем), підтримка сторонніх серверів поки не функціонує, а офіційний додаток збирає всю інформацію, до якої може дотягнутися . Через це Threads навіть не запустився до ЄС із його суворими законами щодо конфіденційності даних.

У результаті виникає відчуття типового продукту Meta: як аудиторія і активність є, але користуватися всім цим не дуже хочеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: MetaTwitter
  • Останні записи

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024