Програми

Microsoft повідомила, коли випустить Windows 12 і що в ній буде нового

Share

Стала відома дата виходу найпопулярнішої операційної системи у світі – Windows. Як повідомляє розробник цієї ОС компанія Microsoft, робоча версія, яку можна буде вже встановлювати на наші з вами комп’ютери, вийде 2025 року.

Це буде версія 12

Так звана публічна версія відрізняється від бета-версій тим, що в ній вже будуть усунені всі помилки, які бета-тестери виявляють у процесі тестування.

Але насправді система буде готова вже наприкінці 2024 року. Про це говорить наступний факт: офіційна презентація 12-ої системи пройде у третьому кварталі наступного року. Зрозуміло, під час презентації буде показано всю систему “від і до”, з усіма тестами, прогонами, можливостями, новинками та взагалі функціоналом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміло, що це може бути бета-версія. Це буде фінальний реліз.

Хоча… Згадаймо першу презентацію Windows багато років тому. Там операційна система була сира. Це випливає з того, що вона показала синій екран смерті. Саме з цієї презентації американського IT-гіганта ми знаємо цей термін (BSOD).

Тож може й бетку побачимо. Але це не важливо, головне – ми на порозі появи нової версії всіма коханою і палко обожнюваної, будь вона тричі неладна, бо Linux рулить (а особливо Zorin OS), системи від дрібном’яких.

Що нового у системі Windows 12? Насамперед, як і слід було очікувати, туди запровадять штучний інтелект. Розробники цієї версії операційної системи мовчать, що логічно, оскільки конкуренти відразу дізнаються страшну таємницю, хоча яка це таємниця – незрозуміло, бо мода на ІІ і нейромережі крокує семимильними кроками.

Тобто прямо офіційного підтвердження немає. Але секундочку… Нещодавно було сказано, що Microsoft працює з Intel та AMD над використанням в ОС можливість нейромережі. Логіка підказує, що не будуть дрібном’які чекати дві тисячі фіззнає якого року, а інтегрує нейрушку в 12-ту версію.

Як виглядатиме Windows 12? Це невідомо, але на останній конференції Microsoft розробники серед інших слайдів цілком випадково показали один, який ніякого відношення до Windows 11, що діє, не має. На слайді перед глядачами постала якась операційна система з плаваючою панеллю завдань. Що це був за слайд, який явно вибився із загальної канви – незрозуміло, розробники не пояснили. Але фахівці вважають, що це 12-та версія.

Як буде називатися Windows 12? Робоча назва “Прототип Next Valley”. Така назва фігурує у звітах розробників, якщо вірити американським техно-ЗМІ. Не виключено, що нова версія називатиметься “Next Valley”.

Є й не дуже добрі новини. Нова версія операційної системи буде більш вимогливою до заліза. Системні вимоги під неї можуть бути суворішими. Хтось з техногиків у США припустив, що комп’ютери повинні будуть мати на борту щонайменше 8 гігабайт оперативної пам’яті.

Дозволю собі не погодитись. Згадайте, як усі боялися 10 версію. А з’ясувалося, що вона чудово почувається на не свіжому залозі.

І взагалі, я згадав стару техно-приказку, що Майкросоan робить гарну Вінду через раз. 95-та була шикарна, ME – пані, 98 – прекрасна, 2000 – пані, і так далі до наших днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Windows
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024