В Україні формують нові ударні роти безпілотників: подробиці

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В Україні вже створено перші в світі ударні роти безпілотних літальних апаратів. Міністерство цифрової трансформації спільно з партнерами вже найближчим часом укомплектують необхідним обладнанням нові ударні роти БПЛА.

Реклама

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв’ю Укрінформу.

«Спільно з партнерами ми вже укомплектували необхідним обладнанням бійців перших трьох ударних рот БПЛА, які успішно завершили навчання. Найближчим часом будуть укомплектовані інші роти військових. За допомогою дронів вони виконуватимуть розвідувальні та ударні місії, зокрема координуватимуть артилерію. В той час надані автомобілі дозволять здійснювати рейди мобільних груп у тил ворога, доставляти вантажі та евакуювати поранених», – зазначив він.

Крім того віцепрем’єр наголосив, що на ринку виробництва безпілотників в Україні нині відбувається революція.

«На цьому ринку сьогодні відбувається революція, яка сприяє його активному розвитку. Цього року точно буде значний прогрес. Більшість основних проблем, які гальмували ринок, вирішені. Також є бюджет для сталих виробників дронів. Його вистачить для того, щоб підтримати їх та надати можливості для максимального нарощування виробництва. Звичайно, є ще певні бюрократичні процеси, які заважають, але ми з ними боремося», – зазначив міністр.

Федоров нагадав, що уряд прийняв постанову, що фундаментально змінює підхід до самого military-бізнесу з боку держави. Раніше прибуток на іноземні комплектуючі становив 1%, на власні товари та послуги — 30%, що стримувало розвиток українських виробників, стимулювало їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Для масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих держава підняла частку прибутку до 25%.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ