Новини України та Світу

Huawei знайшла ще один спосіб убезпечити себе і партнерів від санкцій

Share

Незважаючи на те, що Huawei базується в Китаї, у компанії є ділові партнери по всьому світу, що робить її глобальною компанією. Більшість із них отримують вигоду зі своїх стосунків із Huawei. Вони використовують логотип або бренд технологічного гіганта для просування деяких своїх продуктів. З точки зору бізнесу це добре для партнерів. Але це також може сильно вплинути на саму Huawei. А в нинішніх умовах потенційний ризик з’являється для всіх виробників пристроїв з маркуванням Huawei. Тепер залишилося зрозуміти, про що йдеться і чому так відбувається.

Huawei і санкції

Китайська компанія хоче переконатися, що всі сторонні партнери видалять бренд Huawei зі своїх продуктів. Сюди входять смартфони, автомобілі, гаджети розумного будинку та інші електронні товари. Ця дія здається необхідною для Huawei, оскільки це вбереже компанію від зайвого розголосу. Це також дасть змогу уникнути неправомірного використання бренду Huawei.

В умовах санкцій, накладених на компанію, немає великого сенсу в такій рекламі та приверненні уваги. З одного боку, скасування нанесення логотипу жодним чином не заважає партнерським відносинам, але з іншого – не привертає стільки уваги і не ставить під загрозу відносини між компаніями та їх самих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що буде з Huawei

Huawei зробила таку заяву після публікації річних результатів за 2022 рік. Засновник компанії Рен Женьфей закликав усіх офіційних осіб Huawei дотримуватися нової вимоги. Він також попросив інші відомства рухатися в тому ж напрямку.

Рен сказав, що маркування “HUAWEI” не може використовуватися публічно в жодному транспортному засобі або дизайні. Після анонсу партнер Huawei – AITO – видалив усі логотипи компанії та будь-які інші відсилання, пов’язані з просуванням автомобілів Huawei.

Голова правління компанії Сюй Чжицзюнь також сказав: “Деякі люди, компанії та партнери зловживають брендом Huawei. Huawei вживе відповідних заходів проти них”. Ця заява стала відповіддю на те, що AITO Wenjie стали називати Huawei Wenjie.

Хто копіює телефони Huawei

Деякі виробники телефонів мають право використовувати розробки Huawei. Вони так само повинні будуть виконати нові вимоги. У них все ще може бути право на використання дизайну Huawei. Але не право використовувати назву “Huawei” у будь-яких своїх рекламних матеріалах і слоганах.

Huawei не просто дає своїм партнерам право використовувати свої розробки. Вона також реалізує продукцію своїх партнерів. Яскравим прикладом є бренд Hi Nova. Торгова марка комунікаційного обладнання China Post. У неї є телефон під назвою Hi Nova 10. Цей смартфон має всі характеристики та дизайн Huawei Nova 10 Pro. Huawei навіть продає телефони Hi Nova у своєму інтернет-магазині. А все через те, що вони ліцензовані.

Чи справляється Huawei із санкціями

Безумовно Huawei робить правильні кроки, роблячи ці дії. Це матиме велике значення для підвищення безпеки бренду. А заодно дозволить уникнути зловживання ним. Насамперед від цього виграють партнери компанії, особливо на тлі того, які чвари часом киплять навколо компанії. Навіщо афішувати партнерство, коли можна просто не домовлятися про нього, і всім буде добре?! Це ж не порушення.

У Huawei багато партнерів по всьому світу. Більшість із них можуть мати відносини з виробниками США. Якщо відносини між компаніями вилізуть назовні, партнери Huawei теж можуть привернути до себе увагу й отримати заборону на роботу з Huawei або й зовсім пакет санкцій, який точно нікого з них не потішить.

Особливо сильно ризикують компанії, які використовують логотип або бренд Huawei у своїх рекламних матеріалах. Вони першими можуть зіткнутися з тими ж труднощами, що і Huawei. З цієї причини видалення логотипу Huawei – хороший вихід для обох сторін у поточній ситуації. І, якщо чесно, дивно, що такі кроки не були зроблені раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Huawei
  • Останні записи

    Пентагон вибрав Aurora Flight Science для розробки свого майбутнього широкофюзеляжного гідролітака

    Під час Другої світової війни компанії-виробнику Hugues Aircraft було доручено керівництво програмою H4, яка полягала…

    12.05.2024

    За вами стежать через камеру ноутбука: фахівці пояснили, як це виявити

    Хтось зламав камеру вашого ноутбука і спостерігає за вами. "Камфектинг, або злом веб-камери, є поширеною…

    12.05.2024

    Представлено розумний дверний замок Xiaomi Smart Door Lock 2 з розблокуванням за візерунком вен на пальцях

    Компанія Xiaomi випустила новий розумний дверний замок під назвою Xiaomi Smart Door Lock 2 Finger…

    12.05.2024

    Найкращі безкоштовні ігри від Steam на 2024 рік

    Steam став доступним магазином для комп'ютерних геймерів. Зрештою, в ньому представлені всі версії AAA та…

    12.05.2024

    Електростанція нового покоління покладається на стиснення повітря

    Компанія Hydrostor належить до числа лідерів у сфері зберігання енергії на основі стисненого повітря. До…

    12.05.2024

    Космічний апарат зняв Сонце з близької відстані (відео)

    Європейська космічна агенція представила відео поверхні Сонця, зняте за допомогою космічного супутника Solar Orbiter. Апарат…

    12.05.2024