Метавсесвіт призупиняє існування. Марк Цукерберг змінює плани

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2022 рік не був сприятливим для конгломерату Марка Цукерберга. Великі інвестиції на чолі з Metaverse не принесли очікуваної віддачі. Майбутні плани технологічного гіганта мають більший потенціал.

Meta інвестує у штучний інтелект, метавсесвіт відходить убік

У вівторок генеральний директор Facebook Марк Цукерберг оголосив про звільнення 10 000 співробітників і заявив, що зосередиться на скороченні витрат і підвищенні ефективності компанії. Він також сказав: “Наша найбільша інвестиція – це розробка штучного інтелекту і впровадження його в кожен з наших продуктів”, а потім розповів про переваги для користувачів Facebook та інших додатків конгломерату. Очікується, що ШІ сприятиме самовираженню та відкриттю нового контенту. Цікаво, що Цукерберг згадав про надмірність, зазначивши, що ШІ має допомогти “інженерам швидше писати кращий код”.

Були також новини про Metaverse. Хоча створення майбутньої версії інтернету залишається ключовим, це не той проект, в який конгломерат вкладе більшу частину свого капіталу. Facebook вже багато років інвестує в ШІ, але останнім часом ми спостерігаємо зростання рухів навколо штучного інтелекту в технологічних гігантах. Найкращі приклади – нова версія браузера Bing, над якою працює команда OpenAI, і проект Bard, який розробляє Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старший фондовий аналітик Morningstar позитивно прокоментував плани Цукерберга. Інвестиції в ШІ можуть допомогти інженерам розробляти програмне забезпечення. Очікується, що більш відчутною вигодою стане збільшення доходів від реклами, до якого призведе потенційне зростання залученості користувачів. Розвиток штучного інтелекту також може бути застосований до проекту Metaverse. Інвестори також задоволені таким станом справ. З початку року акції Meta подорожчали більш ніж на 50%. Як вплинуть останні події на користувачів? Час покаже, хоча неодноразове підвищення продуктивності Цукербергом, ймовірно, збільшить монетизацію в додатках.Fac

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.