AirPods перестануть бути просто навушниками – Apple готує для них щось більше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася інформація про нововведення в майбутніх моделях Apple AirPods. Про це написали в 9to5Mac.

Згідно з джерелом, Apple вбудує в наступні моделі AirPods функції, пов’язані зі здоров’ям слуху. Інсайдер і аналітик Марк Гурман з Bloomberg поділився подробицями і написав, що Apple “має намір оновити AirPods, щоб вони стали інструментом для здоров’я в найближчий рік або два”. Крім того, він каже, що навушники дозволять отримувати певні “слухові дані”.

Наразі AirPods уже надають функцію “Живого прослуховування” – навушник бере звук із мікрофона iPhone або iPad і передає його прямо у вухо користувача. У деяких випадках вона може замінити слуховий апарат. Однак ця функція не завжди зручна, оскільки вимагає тримати iPhone в безпосередній близькості від джерела звуку; крім того, вона не схвалена FDA як медична.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У майбутньому Apple збирається доопрацювати “Живе прослуховування” і отримати сертифікат FDA. Імовірно, AirPods зможуть посилювати навколишні звуки самостійно, використовуючи вбудовані мікрофони і чіп Apple для обробки звуку, не вимагаючи ніяких підключених пристроїв. Крім того, аксесуар збиратиме деякі дані про ваш слух, розміщуючи їх у додатку “Здоров’я”.

Варто зазначити, що нереалізований потенціал AirPods у сфері здоров’я слуху ще 2021 року визнав виконавчий директор Apple Кевін Лінч. Тоді він анонсував появу нових датчиків у навушниках. Як усе це відіб’ється на ціннику AirPods – поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.