Власники iPhone з РФ побоюються, що Apple перетворить їхні смартфони на “цеглу”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після початку вторгнення багато світових брендів згорнули роботу на ринку РФ. Корпорація Apple в цьому відношенні винятком не стала. На даний момент вироблена нею продукція в Росію офіційно не поставляється.

РФ належить до числа найбільш технологічно відсталих держав. У зв’язку з цим імпортозамістити складні електронні пристрої вона не в змозі. З метою задоволення попиту на електроніку Росія почала ввозити її з-за кордону контрабандою. Російські політики гордо називають цей процес “паралельним імпортом”.

Проблема полягає в тому, що у випадку з iPhone паралельний імпорт безсилий. У кожному апараті на рівні “заліза” є система безпеки. Таким чином, ніщо не заважає Apple дистанційно блокувати смартфони, які були введені в Росію нелегально.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Вашингтон заборонив постачати в РФ і РБ високотехнологічну продукцію вартістю понад 300 USD. Серед російських користувачів iPhone поповзли чутки про їхнє швидке блокування. Росіяни побоюються, що корпорація Apple перетворить їхні смартфони на “цеглу”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.