У провайдера Starlink з’явився серйозний конкурент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американський регулятор FTC надав інтернет-рітейлеру Amazon дозвіл на розгортання супутникового угруповання. Вона включатиме 3 236 супутників. Угруповання буде розгорнуто компанією Джеффа Безоса в рамках проекту Project Kuiper. Вона використовуватиметься для роздачі інтернету по всій планеті. Таким чином, незабаром у провайдера Starlink з’явиться потужний конкурент.

Попередній дозвіл на розгортання угруповання було надано Amazon у 2020 році. Керівництво FTC вимагало від інтернет-рітейлера розробити план скорочення кількості космічного сміття. Цього тижня його було затверджено регулятором.

Згідно з планом кожні шість місяців FTC отримуватиме від Amazon звіти із зазначенням кількості запущених та утилізованих супутникових апаратів. Якщо у компанії виникнуть проблеми з утилізацією супутників, то вона повинна буде повідомити про це FTC.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На ринку послуг супутникового інтернету Amazon доведеться конкурувати із провайдером Starlink. Він належить компанії SpaceX, яка була започаткована Ілоном Маском. Вона вже встигла вивести на орбіту понад 3,8 тис. супутників. Послуги супутникового інтернету від Starlink доступні у багатьох країнах світу, зокрема в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.