ЗМІ: Huawei втратила американське обладнання

Що було раніше

2019 рік: США звинуватила Huawei у промисловому шпигунстві та банківському шахрайстві. Також її звинувачували в тому, що компанія продає своє обладнання з американськими технологіями країнам, на які накладено санкції. В результаті США заборонила використовувати Huawei американські технології.

2020: санкції послабили. Тоді США дозволила Huawei використовувати американські технології, крім тих, що пов’язані з 5G. Кожна угода мала проходити узгодження з боку США.

На той момент Huawei співпрацювала з Qualcomm, AMD та Intel. Саме тому флагманські смартфони компанії оснащувалися чіпами Qualcomm без підтримки 5G. Також у 2020 році Huawei продала бренд Honor.

2022 рік: у США заборонили продавати та купувати телеком-обладнання від Huawei, яке пов’язане з 5G.

Що сталося зараз

За даними Reuters, Financial Times та Bloomberg, Мінторг США знову посилили санкції. Наразі американські компанії не можуть продавати свої технології Huawei. Винятків немає. Наразі США прагне запровадити повну заборону на експорт ПЗ та обладнання для китайської компанії.

За словами Bloomberg, всі заявки на отримання ліцензії відхилятимуть, а вже подані не підтверджуватимуть. По суті це означає повне зупинення видачі дозволів. Заборону запроваджують у травні 2023 року.

Що це означає для користувачів

Після введення нових заборон Huawei не зможе співпрацювати з жодною компанією зі США. Раніше смартфони Huawei оснащувалися чіпами Qualcomm, але зараз їх не вдасться встановити.

Поки що неясно, як компанія виходитиме з цієї ситуації. Під загрозою не тільки смартфони, а й ноутбуки, гаджети, що носяться, і телеком-обладнання. Єдиний вихід: налагодити виробництво власних комплектуючих та продавати девайси на власному програмному забезпеченні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я