Названі найпопулярніші виробники смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яка б компанія не робила телефони, для них завжди знайдуться свої споживачі. Хтось зарекомендує себе добре і залишиться на ринку, інші будуть поглинені більшим виробником або тихо підуть.

У різні часи лідери за кількістю проданих пристроїв постійно змінювалися. Зараз, якщо ви запитаєте, які пристрої найпопулярніші, то відповідь буде одна з двох: iPhone або Sаmsung. Ці дві компанії вже не перший рік сперечаються, чиї пристрої кращі, і хто продає більше смартфонів.

Компанія BanklessTimes надала на загальний огляд звіт, який розставляє виробників смартфонів по місцях. То які ж смартфони популярніші?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, південнокорейський Samsung стоїть першим у рейтингу минулого року. Лише за перші 6 місяців компанія продала майже 74 млн смартфонів. Це на 17 млн ​​більше, ніж у Apple за той же період, а це вже заявка на перемогу.

Більше того, якщо говорити про частку світового ринку, то Samsung 23,4%. Виходить, що це кожен 4-й новий смартфон у світі.

Таких результатів вдалося досягти завдяки клієнтоорієнтованості компанії та націленості на довгострокові перспективи. Виробник має дуже широкий модельний ряд пристроїв, де є смартфон на будь-який смак та колір. Більше того, їх телефони можна побачити у кожній ціновій категорії. Виходить, що з будь-яким бюджетом та потребою, клієнт завжди зможе підібрати смартфон від Sаmsung. Завдяки таким можливостям компанія і вийшла на лідируючу позицію.

Де ж Apple? Вони на другому рядку з 56 млн. смартфонів та 18% на світовому ринку. До речі, це більше, ніж торік на 2,2%, проте це не допомогло їм вийти на перше місце. Однак варто враховувати, що пристрої Apple значно перевищують вартість пропозиції від Sаmsung, що змушує нас переглянути підсумки як мінімум в частині отриманого прибутку від продажу пристроїв.

Третій рядок за Xiaomi. Вони мають майже 40 млн. проданих пристроїв і 13% на світовому ринку. Це гідний ривок, враховуючи, що не так давно, цю компанію взагалі не брали до уваги, говорячи про найпопулярніші смартфони. Подивимося, що буде далі, адже порівняно з минулим роком кількість проданих пристроїв від цього виробника знизилася на 18%.

Четверте та п’яте місця за OPPO та vivo. У них 27,4 млн пристроїв та 25,3 млн відповідно. Їхні місця у п’ятірці лідерів теж не гарантовані, бо обидва виробники щороку втрачають показники.

Як кажуть аналітичні агентства, зниження обсягів поставок смартфонів спостерігається практично у всіх виробників і вже не перший рік. Це проблема для всіх, а озвучити причини таких змін поки що ніхто не готовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.