Всі, у кого є карта «Ощадбанку», повинні знати про проблеми, що виникають

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ощадбанк» забороняє клієнтам здійснювати конкретні операції з картками, якщо реєстрація рахунку відбувалася в іншому населеному пункті.

Різні історії про одну проблему опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Кріпацтво і самодурство

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач Олексій Шелкунов із Кіровоградської області зазначив, що зіткнувся з незручностями актуалізації даних.

  1. Через те, що фінансові установи прикріплюють клієнта до місця реєстрації, не вдається здійснити процедуру в іншій області чи навіть в іншому населеному пункті в межах свого регіону.
  2. Банк не дозволяє перенести обслуговування, тож з картами також виникають проблеми.
  3. Наприклад, закрити рахунок неможливо після переїзду.

Про схожу ситуацію повідомив львів’янин із ніком Iamthebest. Українець не розуміє, в чому вигода Ощадбанку прикріплювати клієнта до конкретного відділення. Особливо під час воєнного стану, коли багато громадян залишили місця постійного проживання та переїхали до безпечних регіонів.

Отримати послуги стає все важче ще й через періодичні відключення електроенергії : якщо в одному відділенні немає світла, то просто знайти інше, де є електрика, і здійснити обслуговування там — це не варіант.

Що рекомендують робити у банку

Про виклики, пов’язані з Ощадбанком, розповіла переселенка з Донецької області, яка з 2015 року мешкає у Чернігівській області. Жінка з ніком TAU2358 повідомила, що картку відкрила для одноразового використання, але не встигла закрити до переїзду. Тепер ця послуга недоступна, бо треба повертатися до Донецької області. Натомість щороку фінустанова знімає плату з обслуговування картки.

«Кілька разів зверталася до відділення банку в Чернігівській області, телефонувала на гарячу лінію, щоб закрити той рахунок, можливо, в Києві, але отримала негативну відповідь. Виявляється, треба їхати до відділення Донецької області. Це приблизно 700 км із багатьма пересадками. Для людини похилого віку звучить як знущання», — нарікає клієнтка.

Співробітники Ощадбанку у відповідь на відгуки користувачів Мінфіну зазначають, що змінити місце реєстрації справді неможливо, оскільки це регламентовано системою безпеки фінустанови. А щодо актуалізації інформації, то період для кожного клієнта встановлюється індивідуально за сукупністю факторів.

Як бути у подібній ситуації пенсіонерам чи переселенцям банк не уточнює. Але пропонує змінити фінансовий номер телефону через банкомат чи інформаційно-платіжний термінал Ощадбанку. Це допоможе збільшити кількість операцій, які можна здійснити за картами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.